עוף ירוק – מתכון זיכרון למיכל ניב
את המתכון הנ"ל מסרה לי מיכל ניב ז"ל. הפתק הוורוד בכתב ידה, עם מחיקות, הערות שלי וכתמים, שמור בפתקייה של הקלסר שבמזווה. גם היום, יום השנה התשיעי למותה, הכנתי, אכלנו ונזכרנו:
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 5 עגבניות ירוקות
- צרור כוסברה
- 5 בצלים ירוקים
- 3-4 שיני שום
מכניסים לפוד פרוססור מרסקים וממליחים:
שמים בסיר 4 כפות שמן חמניות ומבשלים את הירוקת שלעיל רבע שעה.
מכניסים לסיר עוף מחולק ל-8 ומבשלים יחד על אש קטנה עוד שעה. (הפעם היה לי סיר שווה שוקיים, ולכן נמלא ב-15 שוקי טבעוף חטובים).
ב- 5 הדקות האחרונות (המליצה המנוחה) להכניס את הסיר מתחת לגריל להשחמה, כך עשיתי בהשאירי מעט רוטב בסיר. התוצאה לפניכם.
יוצא טעים,חמוץ-חריף עדין ועסיסי. (למאותגרי צריבה יספיק פלפלון יחיד…)
יום רביעי, 21 בינואר 2009 בשעה 15:10
דגים. פרסמה שרי אנסקי פעם במעריב (לזכרה של מיכל)