סביצ'ת ליים זעירה
לכבוד הקיץ שחימם מנועים וקצת פחות נעים, מוגש כאן מתכון קליל וקיצי לסביצ'ת תחילת העונה של הליים. למי שלא הבחין עדיין בירקן היוקרתי הנבחר שלו, נבהיר שזה כשבוע מצוי הפרי המקסים הזה, שתורם למטבחי סיאם, הודו ומקסיקו ויש לו נגיעות נוספות של חמיצות מענגת במטבחים רבים וטובים.
לפיכך נצטיידתי ב-400 גרם דג ים טרי, הפעם פארידה בהירה ומפולטת. את פלחיה השכבתי בעדינות על רסק משולב מ-12 עגבניות שרי, רבע פלפל חריף כתוש ו-2 פלפלוני פרובלנו מגולענים ופרוסים דק.
על הדגים הזלפתי מיץ מליים עסיסי שלם, זירזפתי מלח גס, פרוסות בצל ירוק, עלי כוסברה, רוקט קצוץ באורח גס , עלעלי גרגיר נחלים וחתמתי ב-25 שקדים ירוקים ולחים (רק החלק הפנימי).
ותודה לדרום אמריקה.
יום שישי, 24 ביוני 2011 בשעה 23:39
ביכורי ליים בחדש יוני ? לא אתווכח – אלך לחפש !
יום שבת, 25 ביוני 2011 בשעה 7:58
החודש הרשמי, לפי ה"פרדסן" מכרם מהר"ל יולי, אבל השנה הם הקדימו.
בנווה אביבים יש כבר שבועיים (אבל הקוטג' במחיר הישן…)
יום שני, 27 ביוני 2011 בשעה 21:04
תודה
מתי העץ בגינה שלי יתעשת ויניב. מתי…
יום שני, 27 ביוני 2011 בשעה 22:48
גם שלי מכזיב השנה. הייתה פריחה נהדרת אבל בוקר אחד (במאי) נשרו כל המיני-פירות ונשארו רק עלים. גם היוזו עוד בתול. הלימון לעומת זאת פורה כל הזמן.
יום שלישי, 28 ביוני 2011 בשעה 20:49
25 שקדים. ירוקים ולחים.
בקושי שקדי מרק אפשר למצוא פה!
יום שלישי, 28 ביוני 2011 בשעה 21:00
אין כפרים, קאנטרי, באלאדי אצלכם?
יום חמישי, 30 ביוני 2011 בשעה 10:16
where was I when you made and ate this?!!!
יום חמישי, 30 ביוני 2011 בשעה 17:06
אני מניח שהיית בעיר הקודש.
הכנתי בבית ל-3 סועדי הקבועים!
מוכן לשחזר…