טיטלה ו- PH חיובי ביותר
נווה צדק – מקום של בשר סיפק לנו חוויה לאורך כל הדרך. הייתי בשבוע הפתיחה (קצת מוקדם) ואחרי התחייבות מעוצבת ל"סטייקים ברמה" בחרנו להפקיד את קיבותינו בידיו של ניני נוף (כן, גם אותו שמחנו להכיר מקודם*, פרטים בהמשך) ולא הצטערנו.
קודם כל שמחו (30 לבקבוק) לחלוץ את יינותינו ולשמוע עליהם: זינפנדל 2005 של דלתון, לסוגו הטוב שטעמתי מישראל. ופריורט "הבית" Clos de L'obac 2001 מקוסטרס דל סירוואנה , המשובח תמיד, השניים, לצד מים מינראליים, היו בני לוויה נאותים לכל הבאות:
- רוקה- בשר "לבן" כהה מעושן מצויין עם חרדיז'ון.
- קארפצ'יו בקר עדין
- סלט רוקט ובייקון – טרי וטעים
- וסלט ספרדי (עגבניות,בצל אדום, טבעות בודדות של חריף ושעועית לבנה אקסטרה לארג') נהדר.
- עחה"ב* הגיעה צלוחית קטנה ה-ממה קטלנית – נתחוני סינטה צרובים, שפתיים יישקו.
- על השולחן היו לחם ושמ"ז שלא בדקתים.
ולצורכם התכנסנו – PH מגודלים, סטייקים זוגיים של פורטרהאוס, המיושנים במקררו ותחת עינו של ניני (כך הבהירה בצורה מפורשת המלצרית), עד שהם מגיעים לרכות הנדרשת עלי שולחן ולסתות. היו עשויים מדיום וספגו מחמאות עד עצם. טעמנו גם טיטלה* (T של טלה ובעצם פורטרהאוס טלה) שהיה רגע או חצי רגע מיותר על האש וטיפה התייבש.
לא נראה כמו היבשת הבשרית ההיא?
התוספות היו גרטן תפ"א מצויין,(טעמתי כמלוא המזלג) תרד בשמנת עדין וטוב, טבעות בצל ענק פריכות ׁ (טעמתי רבע טבעת) וסלט ירקות חביב.
הכל ברמה מצויינת, פשוט (במובן הטוב) ולעניין ללא הצטעצעות וקישוטים מיותרים.
חתמנו באספרסו (בריסטוט) ראוי. השולחן דרש טעימת קינוחים ודרישותיו התמלאו ב"הכל שוקולד" אליפסת שוקולד רך ומוצק, מאוד טעים (זרתונית) ואצבעות פילו (תוצרת בית) עם תפוחי עץ וכל (מיני) טוב ואולי טופי, ראוי ביותר, (ליותר מהכפית שנטלתי).
6 פיות נטלו 1.9 קילו PH ,(במחיר 280 שקל לקילו) וטיטלה אחד כעיקריות.
הסה"כ (לפ"ת*) עמד על 1089 , שווה. וכדאי לשמור על יחסים טובים עם חברים* וחברים של חברים מכיוון שאז עשויה להתווסף (או בעצם להתפחת) הנחה…
שבזי 64 תל אביב 03-5104020 ׁ (ב'-ש' 12-12 )