טחינה לבנונית סגולה

בשיטוט ממוקד ראיתי מנה חביבה של צ'יפס עגולים וזהובים מעוטרים בכוסברה ומוגשים לצד קערית טחינה סגולה מסלק.  רשמי הסיור- באתר בינלאומי- היו ממסעדת AL-FALAMANKI מרובע אשרפייה בביירות. זכורה לי גם מנה של איתי שליו שהייתה רצופה במגוון טחינות צבעוניות, אחת מהן סמוקה אף היא.

לפיכך נתכנסנו המעבד ואני, ולתוך כוס טחינה מוכנה שולב סלק קטן ומבושל והתוצאה המרהיבה והטעימה לפניכם.

3 תגובות to “טחינה לבנונית סגולה”

  1. מאת גסטרו:

    איתי איתי…היתה לו גם צהובה מכורכום , ירוקה מתמצית עשבי תבול , היתה גם אפורה אבל אני לא זוכרת איך האפירה. המנה- סניה עם טחינה ב 5 צבעים.

  2. מאת אוריק:

    בפינתנו – צחוקייה ושיגועים – קנינו לא מזמן בשר כבש טחון מקרן, הבעלים של חוות שלוש פינות שמגדלת כבשים כמעט ישראליות:

    http://www.dairysheepfarm.com/

    ותכננתי על קבבים בפיתה, אבל נגמרה לנו הטחינה. סיון, שנשלחה להביא תחליף, פיספסה איכשהו את זה שהאריזה חומה-שחרחרה והביאה את הטחינה השחורה שלפי פורום אורט אפשר היה לחשוב שיש לה טעם רעל – לא כך – אמנם מרירה יותר, אבל עם טעם מעניין מהקצח ונהיית אפורה כהה (או בהירה בתוספת חציל) – שווה ניסוי.

  3. מאת Foodha:

    כל הכבוד!
    אצלי זה מעורר צביטה קלה בלב על כך שלא הקפדתי להשגיח על המלאים אצלכם…מנגד פרץ המנגליות הישראלית משמחת ומעודדת.

    אולי אשלח לכם "נפנף"(פלסטי מקורי) לראש השנה, מי יודע?

השארת תגובה