גבעת החציל וצזיקי דאשתקד
לכבוד התקליט החדש של יהודה פוליקר שמתבזק (מלשון בוזוקי) לי במטבח יומיים, להלן מנה דשנה, מלאת כל טוב , הדורשת הכנה לא מועטה, אך מנגד אין בה תועפות של פחמימות.
הכנות:
2-3 חצילי באלאדי קלויים בגריל, קלופים ומסוננים.
4-5 פלפלים אדומים קלויים (באותו הגריל) קלופים ומגולענים. (אם מכינים ערב מראש אפשר לפרוס עליהם 2 שיני שום, קצת מלח, 2-3 כפות שמן זית, מלח עבה וטוב וכף בלסמי משובח)
ציזיקי – 2 גביעי יוגורט סמיך, 2 שיני שום כתושות, כף-שתיים שמיר,מעט אורגנו או מיורן, כמה גבעולי בצל ירוק ו-2 כפות שמן זית, לערבב-לקפל.
8 כפות של קוביות גבינה יוונית (פטה/בולגרית)
ההרכבה:
עורמים על 4 צלחות או קעריות גבעת חציל, על כל גבעה מפזרים קוביות פטה ומכסים בקרעי/רצועות פלפל אדום. למרגלות ההר מושחים ציזיקי (כמו בצלחת חומוס). ולבסוף מסיימים בכפית ציזיקי על הפיסגה. מזרזפים עוד מעט שמן זית ואומרים ברכה.