תעצומות העוף הממולא
התחשק לי עוף ממולא. במהלך ההליכה הנמרצת בואכה חוף תל-ברוך והישר על הטיילת המקסימה למרגלות הרדינג, התגבשה מתכונת הפעולה.
עוף טבע או אורגני ממולא בפטריות ותרד וצלוי בתנור על גזר בוכרי, גזר סגול, וראשי שום טרי. את כל הנדרש ידעתי ומצאתי עם בואי תחת כיפת המקורה.
גד, אחד הקצבים הנבחרים של "מו ומו", שאל כפי שיפה לשאול "איך אתה מתכוון להכין את העופות?" כשעניתי "ממולאים" הפתיע והציע "לפרק להם את העצמות", כלומר להשאיר את העור הכנפיים והפולקעס והמבנה הכללי ולהוציא את עצמות החזה וחלל הבטן במיקרו-כירורגיה עדינה שתותיר לי חלל נרחב יותר לבוא לידי ביטוי ומילוי.
ליתר פירוט השתלשלות העניינים, העופות נטולי העצמות התמלאו חיש קל ב-2 חבילות תרד נקי טרי וקצוץ, תשלובת פטריות טריות ומיובשות, מלח, פלפל ו- 2 כפיות מחית כמהין. התנור חימם מנוע על 180 מעלות ולתבנית הונחו גזרים (בוכרי, סגול, 6 ראשי שום טרי, 2 כפות לימון כבוש קצוץ, 4-5 כפות שמן זית , 2 כפות עלעלי טימין טרי, מלח ופלפל שחור טרי. אחרי שהעור השחים הורדתי ל-150 מעלות והשארתי בסה"כ כשעה ועשרים. בצד השכלתי להכין סיר אורז לספיגה.
עד עצם היום הזה (כשבוע לאחר התרחיש הראשוני) מלקקים את האצבעות.
הערת ביניים – מכלול העצמות של 2 העופות הטבעיים והעופיון/פרגית האורגני הקטן (או להיפך) נשמר ושימש(מהר מאוד) מסד איתן למרק עוף מחייה נפשות ומבריא.
יום ראשון, 06 במרץ 2011 בשעה 9:58
בועז
לא תאמנו, אבל נסעתי לבקר את הנוער בירושלים עם עוף ממולא. אצלנו יש חיבה גדולה לפריקי (או פריקה) שזו חיטה ירוקה שבורה. יש ביפו ברבע מחיר ובטיב טעם במחיר זהב.
לימדו אותי להשרות חצי שעה במים, אני מוסיפה מעט שמן זית, כל הפיטריות שבעולם, צנוברים ו- ימבה ירוק: כוסברה אהובתינו, פטרוזיליה, שמיר, מעט נענע, רשאד, בצל ירוק (כל מה שירוק נחתך) בתוספת פלפל ירוק חריף. שעתיים-שלוש בתנור , מין חמין.
קולות הגרגור הגיעו עד לשפלה
יום ראשון, 06 במרץ 2011 בשעה 18:47
נשמע מאוד ירוק ושמח.
יש לי פריקה טובה ונקייה, כך שיש סיכוי שבעתיד הקרוב יעלה משהו דומה על שולחני, חן חן. וטוב שאת דואגת לתזונה נאותה בקרב משכילי הבירה.
יום חמישי, 10 במרץ 2011 בשעה 22:15
אני חייבת לציין שהצלחת לגרום לי להיות כל כך רעבה עם התמונות והמתכון הזה שנראה פשוט מעולה!!! אני חייבת להכין את זה מתישהו בשבוע הבא! ראיתי גם שפירטת לגבי העוף שהשתמשת בו ורציתי לדעת האם הכוונה שלך כשכתבת עוף טבע הייתה לטבע עוף (ז"א, עוף שהוא 100% רכיבים טבעיים)? אשמח לתשובה…
יום חמישי, 10 במרץ 2011 בשעה 23:03
אבדוק מחר אם שמו הוא "עוף טבע" או "טבע עוף", נדמה לי שמדובר בשם הקודם והשם הנוכחי של אותו עוף נטול אנטיביוטיקה…
יום שישי, 11 במרץ 2011 בשעה 11:06
מדובר ב"עוף טבע", בהצלחה עם המתכון.
יום ראשון, 13 במרץ 2011 בשעה 22:11
וואו! נראה כל כך טוב! פשוט מעורר תאבון! איזה כשרון להכין כזה דבר… אני מקווה שאצליח בעצמי. אגב, ג'ולי, גם העוף של החברה הזאת טבע עוף שהזכרת הוא מאה אחוז טבעי. הבעיה היחידה שלי היא שאני לא אוהבת גזר. זה יהיה משמעותי אם אני אוותר על הרכיב הזה?
יום ראשון, 13 במרץ 2011 בשעה 22:53
ממש לא משמעותי, אפשר להחליף בהמון דברים כמו תפוחי אדמה, בטטה, סלרי, ארטישוק ירושלמי או משהו אחר שטעים לך.