א' תשרי
א' תשרי שמח ורגוע ברקע. המשפחה התכנסה אמש לשולחן חג עמוס ותוסס. חלקי בנטל כלל:
אנטיפסטי ירקות ;
* חצילים פיקנטיים(תאילנדיים גליליים וסגולים) עם כרוב ופלפל אדום יבש מתוק, בסויה אינדונסית (Ketjap Manis).
* פרוסות ורצועות קישואים על שמן זית, בתנור מובזקים בפירורי פאנקו, פארמז'ן ואבקת מרוות עגבניות.
* בצל ירוק עם שמן זית, זעטר וסומאק.
* ארטישוק ירושלמי וגזר בתנור עם שום קצוץ, טימין, שמן זית מלח ופלפל שחור.
* פילה סלמון שלם אפוי ומעושן (של יעקובוביץ, המצויין) עם סורבה יוגורט , שמן קצח, יוזו, קליפת ליים וואסבי (הסורבה – היה די טעים ,אך סבל מליקוי מרקמי…).
* עוף (אורגני טרי) ממולא באורז, "אורז" בר שחור, עדשים, עגבניות מיובשות, פרוסות (קצוצות) תפוח יבש, צימוקים, פלפל אדום יבש, שבבי שקדים ומקדמיה, עירית שום, עירית בצלית ופטרוזיליה קצוצים. כל זה נדחס היטב בעופות הנקיים מכל רבב (נוצה, קנה נשימה, שומן מיותר) ומיובשים.
עופות נמשחו (ושהו כמה שעות) בשמן זית, תוכן של 2 פסיפלורות, 2 כפות רכז רימונים, 2 כפות דבש, פלפל חריף ו-5 שיני שום קצוצות דק, ומיץ משני ליימים טריים. (שכחתי, מחמת חזירות יתרה, כנראה, לפזר על המכלול הצנוע גרעיני רימונים מתוקים וצנובר קלוי. לא נורא, ישובץ בסלט במהלך החג).
הלול הקטן נכנס לתנור 180 מעלות כשעה וחצי. מבחינה מסורתית- אם מנטרלים אי אילו מרכיבים- הגשתי עוף בתפוח ודבש.
חג שמח!!!!
יום שישי, 10 בספטמבר 2010 בשעה 11:18
WOW !!!
הסלמון נשמע מענין ! איפה קונים אותו ? מגישים קר ?
אצלנו גם הפעם אצל חברים- ארוחה צמחונית-חלבית- דגים הצלחנו להתאפק – והיו יחסית מעט שאריות לעומת זאת לא פסחנו על אף אחד מהסימנים כולל לוביה בקרמל שהיתה מיוחדת וטעימה.
יום שישי, 10 בספטמבר 2010 בשעה 11:27
הגשתי קר, אפשר גם לחמם יוצא נהדר.
נמצא אצל ידע בשרים בנוה אביבים ואולי גם בהרצליה פ' וכ' שמריהו.
עדיף לטלפן ולהזמין מבעוד.
אולי לברר בפ.ל. דגים – סלמון יעקובוביץ.
יום רביעי, 15 בספטמבר 2010 בשעה 11:52
זה היה טעים!!!! חבל על הזמן!!!