חטיף גרנולה
החייל שלי ביקש ומובן שהסתערתי על המשימה: חטיף גרנולה טעים אך לא עתיר סוכר. עברתי על מתכונים של קונדיטאים נבחרים מלוא הקשת ובשלנים אנונימיים מהרשת וכתוצאה משותפת הרכבתי את התשלובת הבריאה הבאה:
להדליק תנור על 180 מעלות.
לשים בקערת ערבוב:
-
כוס וחצי שיבולת שועל
-
שליש כוס שומשום
-
שליש כוס פשתן
-
שליש כוס חמניות/גרעיני דלעת
-
שליש כוס קוקוס טחון
לטחון בזהירות במעבד עד גודל, פחות או יותר, של עדשים (טובים באמצע הדרך…)
-
כוס אגוזים (מקדמיה/שקדים/פקאן)
-
כוס וחצי פירות יבשים (תמרים, תאנים, משמשים, צימוקים, שזיפים, חמוציות, אוכמצניות, חמודיות שדה או מה שבא והולך)
לערבב (ולהוסיף אח"כ לקערה)
-
3-4 ביצים
-
2-3 כפות דבש
-
2 כפות שמן קוקוס
-
2 -3 כפות חמאה מומסת
-
כפית תמצית וניל
-
חצי כפית קינמון
הערה: אפשר לשחק בכיף עם המרכיבים, לשנות ולגוון ולשמור באופן כללי על הכמויות.
להחמיא תבנית שטוחה (או צמד, כפי שיש אצלי) של כ-30 ס"מ מרובע, להניח נייר אפיה מוחמא קלות אף הוא ועליו להשטיח התערובת עד גובה 1-1.5 ס"מ, להדק היטב עם גב של כלי מריחה או כלי חיתוך רחב וישר.
להכניס לתנור ואחרי רבע שעה להציץ. אצלי אחרי 18 דקות הקצוות הפכו אפויים-חומים. להוציא מהתנור ולתת להתקרר לגמרי.
להוציא בזהירות מהתבנית, לחתוך (על קרש) עם סכין חד ביותר לגודל החטיף או העוגייה הרצוי.