ארוחת שווארמה ביתית
גיליון יוני של על השולחן עוסק באוכל רחוב. משפחתי המורחבת כללה 15 איש את כולם הזמנתי לשולחן ליל שישי כדי להתנסות בשווארמה בדיוק על פי נוסחו של אביב משה בעל השולחן. שיפודי מתכת יש, 4 קילו שוק טלה וכל שאר המרכיבים בדיוק על פי המתכון ויצאתי לדרך הניסיונות. שיפודים עבים ודשנים שהסתובבו מעט, נצרבו היטב.
על הרומנטיות של איש הגריל המסתובב ופורס לכל אורחת ואורח מהשיפוד ומחזירו לגריל, נאלצתי לוותר, מטעמי לוגיסטיקה ונוהל ארוחה תקין, אך לא נגרע דבר מאיכויות עבודת הטלאים; הכנתי כשעה לפני שהגיעו האורחים, פרסתי פריסה נרחבת והכנסתי לשמירה על חום בתנור (90 מעלות).
את מערך ההגשה חלקנו לשניים, בכל חלק של השולחן נפרסה ערכה שכללה: תבנית שווארמה כשפינותיה בצל ועגבנייה צלויים, ולצד פיתות רכות וסופגניות ( של מאפיית ויז'ניץ) היה גם סלט עגבניות חריף*, סלט זיתים*,כרובית בטחינה*, (צלויה בתנור במקום מטוגנת עמוקות), שעליהם טרחו גיסתי ואחי היקרים, שהביאו גם פרוסות תפוחי אדמה בתנור בכלי קרמיקה נאים.
לבד מהמדשאה, נוף חצרות פודהה והבשר דלהלן תרמתי גם קישואים ומגוון זוקיניז ביוגורט, בצל בסומאק*, טחינה בקצח*, מטבל חריף של לימונים כבושים* (שכבש את ליבי וחיכי) וסלט קלוי של חצילים, בצל ופלפל אדום (בשונה מהמתכון לחציל המטוגן בכתבה), כמו בלינק בתוספת 2 כפות מיץ לימון וכף רכז רימונים.
ארוחה או מסיבה מאוד ראויה וממולצת, עם הכנה מוקפדת ולא קשה מידי מראש, שאחריה אפשר לשבת בניחותא עם האורחים ולהינות, עם יין ספרדי במקרה שלנו.
*פירוט כל המתכונים המדויקים מתוך הכתבה (בעיתון המודפס!!!)
יום שבת, 26 ביוני 2010 בשעה 20:39
ומה איתנו המאותגרים גאוגרפית?
יום שבת, 26 ביוני 2010 בשעה 21:21
מתי חופשים במולדת?
שחזור אפשרי…
יום שלישי, 29 ביוני 2010 בשעה 17:45
ומה עם מי שנמצא כל הזמן במולדת….
אגב, האם גם השתא אתה בחול המועד סוכות בתפוח ?
יום רביעי, 30 ביוני 2010 בשעה 5:51
לא שוכחים אף אחת…
לצערי ככל הנראה לא השתא.
יום ראשון, 03 באפריל 2016 בשעה 14:24
אני רוצה להמליץ מסעדת שווארמה.נקרא יאשקה.