חניכה מהסליק

גילוי מרעיש מהסליק האטום בגינזך של פודהה, הוא שלא נגעתי (תוך מחאה וסלידה) בכל חפץ ששמץ סלק ודבר סגולה בו, עד הגיל המופלג של 29.

מורשת אבותיי ואמותיי, העבירה  אלי מטען גנטי שמקורו (לפי הא"ב) באמסטרדם, בסרביה (או מקום שהיה קיים  אי שם בין גבולות רומניה ורוסיה של טרום המלחמות העולמיות) בריסל, וגאליציה. עד כאן הכול טוב. הסתדרתי לא רע עם התורשת והמורשת, לבד מכמה  עניינים מאוד לא סגורים בתחום המזון האיכותי… בקיצור לא נגעתי בכל מיני מאכלים ומזונות יהודיים, ובעיקר בסלק שאותו ונגזרותיו היה קל מאוד לזהות , ומייד לסרב .

הכול השתנה באבחת פומפייה אחת, אי שם בשנת 1988 עת הוזמתי לראשונה לסעוד על שולחנם (הבולגרי) של חמי וחמתי היקרים. (שאז עדיין היו ההורים של חברתי…) בין המגוון הגדול, המרשים והטעים הסמיק לי פנים סלט סלק ארגמני. המעמד, הכבוד והכוונות המשפחתיות כלפי רעייתי לעתיד, לא השאירו לי ברירה, וטוב שכך. טעמתי ונכבשתי. ומאז פיתחתי מערכת יחסים טובה מאוד עם עשרות ומאות סלקים.

dsc00513.jpg

השבוע הכנתי, לארוחת שישי משפחתית ענפה, בדיוק את סלט החניכה שלי והוא מובא כאן בשחזור מדויק ונמרץ:

3-4 סלקים בינוניים מבושלים עם קליפה (כשעה שעה ורבע), אפשר אחרי הקרור להסיר הקליפה כמו כפפה, ולרסק בפומפייה גסה.

3 ביצים קשות מגורדות בפומפייה דקה.

100 גרם אגוזי מלך קלויים ומגורדים כמו הביצה, דק.

שן-שתיים שום כתושות

מיץ מלימון בינוני

3-4 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור

לערבב הכול, אפשר למקרר מראש.

9 תגובות to “חניכה מהסליק”

  1. מאת גסטרו:

    ופינת הבריאות- סלק עתיר סיבים תזונתיים , הפיגמנט האדום מגן על מערכת העכול מתחלואים לא נעימים

    ובפינת ה נ.ב .- חברה נוסעת לכנס בונקובר- הפניתי אותה לבלוגך (הראית עליה דרמטית בכניסות ?) – מבטיחה משוב על התרשמותה מהמסעדות.

  2. מאת foodha:

    נהדר,
    מקום מקסים, מקווה שלא יהיה צפוף מידי (אולימפיאדה בקרוב…) וקר.
    המסעדות אחת -אחת כל אחת לסוגה!

  3. מאת עלמה:

    ברוך הבא לקהילת מעריצי הסלק! אני שם כבר הרבה מאוד זמן. יש כמה סלטים מאוד פשוטים עם סלק טרי, אבל הייתי ממליצה לך לנסות אותו גם אפוי בתנור על מצע של הרבה מלח גס. הוא מגיר את הנוזלים שלו ונעשה מאוד מאוד מתוק וכהה. תענוג

  4. מאת foodha:

    תודה עלמה,
    ניסיתי לא מעט ואמשיך לנסות ליהנות מכל שטמון בסלק, גבעוליו ועליו

  5. מאת האח הידד:

    פי מתמלא ריר רק מהמחשבה על הסלט,
    כעת ידוע מה יסולק בקרוב.

  6. מאת passioneta:

    רק סלק נא!

  7. מאת foodha:

    נא סלק בבקשה, אכן יעיל בפרוסות גפרורים וקוביות, אבל יש משהו במרקם הנעים גם כשהוא מבושל. בקרוב אשגר מתכון נהדר מעוטר בקוביות דלהלן.

  8. מאת גסטרו:

    ממליצה לך לקרוא את מדורה של שרי אנסקי בסופ שבוע של מעריב דהיום- גם היא בסולקים…

    ובתוכניתנו "העולם הקטן" חברתי הנוסעת לונקובר מכירה אותך מנעוריך (אחות של תמר ומיכל- היו שכנים שלכם :P)

  9. מאת foodha:

    תודה גסטרו,
    סילקתי גם את החובה הנעימה של שרי אנסקי
    אתפוס אותך כדי להבין בדיוק מי משכנותי (לשעבר) בנוסעים לטעום מוונקובר הצוננת.

השארת תגובה