אצה לי הדרך
מובן שאצתי לרכוש… סוף סוף (גיליתי) שהגיעו אל המדפים אצות ארץ הקודש טריות ולא סתם נקטפו בין הגלים המרוססים, אלא שהן אורגניות עם חתימה "השדה" וכשרות (הרבנות כפר הרא"ה).
הם נולדו והתפתחו במכמורת כחלק מהיוזמה המרתקת של בועז צאירי ושותפיו. מצאתים באורגניק מרקט ואני מניח שבעוד חנויות אורגניות/טבע הן עשויות להימצא. האצות שרויות המלח (ומומלץ מאוד לשטוף ולסנן) ותפוגיותן המקררית (יותר מ) 3 חודשים. 100 גרם של ULVA או GRACILARIA בירוק עמוק ובסגול עדין. מחיר אריזת כל אחת האצות – 16.90 שקל.
ולסלט (עוצו אצה ותוסלט) המופיע בצילום התלוו:
- 6 מלפפונים קטנים (של סגל) או אחרים, מגופררים בחלק של הקליפה.(כלומר חתוכים כחצי ס"מ עם הקליפה, עם מיעוט בשר מלפפון מגורען ורטוב)
- 2 קולרבי מגופררים
- חצי אבוקדו בקוביות קטנות
- כמה גבעולי בצל ירוק פרוסים דק באלכסון.
- הכול עורבב עם האצות (לחות אך מיובשות יחסית)
רוטב:
2-3 כפות שמן שומשום עדין, רבע פלפל חריף קצוץ או חצי כפית ואסאבי, כפית מירין, 2 -3 כפות מיץ ליים(או לימון), כפית חומץ אורז, ניעור משותף ועל הסלט.
פזורה עליונה – כפותיים שומשום לבן/שחור קלוי (או תערובת יפנית מקבילה)