14 סוגי עגבניות שיש מי שיאכל אותן
אם בכותרת מופיעות 14 סוגי עגבניות סימן שאייל שני מייד יופיע. ואחרי שביקרנו בצפון אברקסס אהבנו מאוד את האוכל וההגשה (וכמובן את הראש של אייל שני) הצטערנו קצת על הניהול, הקשר בין המטבח לקדמת המסעדה שמוריד לא מעט מעוצמת החוויה הכוללת. כאמור הכל טעים מאוד, ובין שאר האפשרויות הרבות לקבל עגבניות, ואכן שני סוחט ממנה את כל מה שיש לה, כמעט בכל מנה שניה בתפריט. מעניין מתי תופיע (כריבה?כטארט טומטאן?) גם בקינוחים?
בני הצעיר הסתקרן מה יכיל סלט "10 סוגי עגבניות שאין מי שיגדל אותן יותר"?. ביקשתי שלא יזמין והבטחתי להרחיב בנושא. בבית כבר חיכו לי 5 סוגים מהשבועיים האחרונים בשווקי תל אביב. ביקור נוסף אצל ירקן ברמא'ג הוליד עוד 8 סוגים והאחרון נקטף דווקא במגה (יחד עם הקוטג' והחלב). הכבודה הצהובה-כתומה-אדומה נחתכה (לא קטן מידי) לקערה ונוספו אליה חצי בצל אדום קצוץ דק, חצי פלפל חריף (לא כל כך חריף), מיץ מלימון קטן, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור:
יצא נהדר. הכי כיף "המיץ" שנותר, בעיקר ספוג בלחם.
יום ראשון, 13 בדצמבר 2009 בשעה 12:43
איך מתרגמים מאנגלית- מוחות גדולים -מחשבה דומה ? בתפריט החדש של רפאל אחת המנות- פסיפס של עגבניות ערבה.
אשתדל לדווח לך איך המנה .
יום ראשון, 13 בדצמבר 2009 בשעה 13:12
בדיוק!
ואחרי הפריחה הגדולה במגוון העגבניות שיש אצלנו, למרביתן אפילו טעמים טובים ושונים אני לא מתפלא שטובי השפים עוגבים על מתכוניה:
מלבד אייל שני, גם אצל רושפלד בHS יש מנת עגבניות מצויינת.
מחכה לשמוע.
יום שבת, 26 בדצמבר 2009 בשעה 18:36
אז אכלתי את המנה היום- מספר סוגי עגבניות חתוכות -רובן עגבניות שרי, לי יש בעיה עם העוקץ של העגניה כך שנאלצתי לנתח מחציתן. פסי בצל סגול, מוצרלה טריה חביבה ועלי בזיליקום. טעים אבל לא גורם לגעגוע.
יום שבת, 26 בדצמבר 2009 בשעה 19:04
בדיוק מה שאני חש בדרך כלל במתכונים ורכיבים שאפשר "יחסית" בקלות להרכיב בבית.
אני פשוט מכין ומזמין במסעדה משהו מאתגר יותר.
מקווה שהשאר השביע רצון ומערכות עיכול…
יום ראשון, 27 בדצמבר 2009 בשעה 18:49
שלא תחשוב שאני הולכת למסעדה לאכול סלט עגבניות…זו היתה אחת ממנות הפתיחה בארוחת השבת ברפאל. הזמנו חברים שגרים בלונדון ובאו לחופשת מולדת – הם נהנו מהסיגר במילוי חלקי פנים, מממולאי השוק , תבשיל מנגולד . לא הבינו מה לגרבדלקס בחגיגה
והעיקריות שלהם היו מוצלחות אף הן- קאלמרי על הפלנצ'ה וקציצות טלה עם ארטישוק ירושלמי וקוסקוס.
לעומת זאת תבשיל כתף וירקות עם קוסקוס של בעלי היה ברמה שנפלה מקפיטרית הסגל באוניברסיטה.
יום רביעי, 03 במרץ 2010 בשעה 0:20
האם הארוחה הזו מתאימה לדיאטה
יום שבת, 06 במרץ 2010 בשעה 10:38
לטעמי סלט עגבניות עשוי להיות מרכיב מרכזי בארוחה דיאטתית. את מנת החלבון וכמות הפחמימות המלוות אותו יש לברור היטב, כמובן…