סלט מאוד מאודה
סלט זריז ביותר להכנה, כ- 10 דקות.
- ראש ברוקולי מופרח
- באק צ'וי מעולעל בנפשו או חתוך לרבעים.
- חבילת נבטי שעועית.
בסיר עם 2 ס"מ מים רותחים, שמים רשת אידוי או כלי במבוק. מניחים בו ל-3 דקות הבאק צ'וי, מסירים לקערה, ומייד מרשיתים פרחי (וגזעי אם רוצים ואם טריים) הברוקולי ל-4 דקות ומסירים לקערה. הנבטים זקוקים לדקה-שתיים בלבד בסאונת האדים. הסלט מוכן.
מובן שניתן להשתמש בעוד מרכיבים (אפונה, שעועית ודומיהם).
הרוטב , פשוט אף הוא:
- 2 כפות רוטב הויסין
- כף רוטב סרירצ'ה תאי
- כפית שמן שומשום
- 2 כפות מיץ לימון (או ליים)
- כף חומץ אורז
- חצי כפית מלח או כפית סויה.
שמים בצנצנת, סוגרים ומנערים.
בוזקים לעיטור כף שומשום לבן/שחור קלוי