לבבות ארטישוק ושרימפס

בתחרות ההקפצה בווק שנערכה השבוע (ללא מתחרים) זכה במקום היחיד והראשון המתכון הבא:

  • 6 ארטישוקים (להלן א"ש) טריים ,שתרמו את לבבם לכבוד האירוע, הא"ש קולפו מהירות תוך טבילות במים קרים והרבה לימון. הוסרו בסכין חדה העלים, הושאר חלק קטן מהגזע והתוך הקוצני-שעיר הוסר באבחת כפית פריזיאן. הלב המגולח למשעי הושלך לרותחין לכ-6 דקות והוחזר למים קרים, סונן ונחתך לרבעים ולפרוסות של כ-3-4 מ"מ.
  • 16 שרימפס קריסטל פשוטי עור , פושטי רגל, ונטולי ראש, זנב ורצועת הסרחון, כלומר נקיים.
  • זיתי קלמטה או שווי ערך מגולענים וחתוכים ל-3
  • כוס אפונה סינית (שלג) חתוכה למקטעים של 4-5 ס"מ
  • בצל חתוך לרבעים ולפרוסות
  • 3 שיני שום פרוסות

100_1190_s.jpg

מהלך המשחק:

כף וחצי שמ"ז בווק לוהט להתחיל עם הבצל והאפונה. להקפיץ כמה דקות ולהניח בצד (עדיף בטוסטר מחומם על 80-90)

להוסיף קצת שמ"ז ולהקפיץ בו את פרוסות הא"ש, השום,  להוסיף את הזיתים וגם:

  • 3 כפות בלסמי מצומצם
  • מיץ מחצי לימון קטן או ליים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

לתת להתגבש יחדיו 2-3 דקות להוסיף לכלי (המחומם?) של הבצל והאפונה.

להוסיף עוד כף שמ"ז לווק והקפיץ כ-3 דקות את השרימפס. להוסיף את שאר המרכיבים שחיכו בכלי, לערבב כחצי דקה ביחד, ולסיים בעיטור המנה באבקת מרוות עגבניות של "אוליה".

כדאי להגיש עם פסטת "מקדחה" סיבובית, ולפניכם 4 מנות של עונג צרוב וצרוף.

** הארטישוקים הטריים, של נועם יעקובא מניר בנים, כמו מרוות העגבניות של אוליה  וחפצי חן נוספים נרכשו בשוק האיכרים.

2 תגובות to “לבבות ארטישוק ושרימפס”

  1. מאת גסטרו:

    באחד הדיווחים על מסעדת שגב אקספרס דווח על מנה עם מרכיבים דומים , נראה לי שהמנה שלך טעימה יותר.

  2. מאת foodha:

    עכשיו אני מסוקרן ללכת לשם לראשונה…

השארת תגובה