יש ימים ואתה קוטף פרח מקסים, או אגודת עלים נהדרים, ובחלוף כמה ימים ב"אגרטל" בווק או בסיר הם מחיים לא רק את הנפש אלא גם משביעים תיאבון וגורמים להנאה רבה.
מי יודע לאיזו מטרה נעלה ישמש ה-bouquet הסגלגל-ירקרק הזה?
עלי העילית (מנגולד + עלי סלק) הללו הגיעו מראובן הירקן הבוקר ועתידם לפניהם.
Posted
9 בנובמבר, 2008 by
foodha in
אירועים, ירקות, כללי, לחם וצעצועים, פרודוקטים |
5 תגובות »
יום שלישי, 11 בנובמבר 2008 בשעה 14:04
בנוגע לעלי סלק: האם כדאי להוריד את העלים שמגיעים יחד עם שורש הסלק ולהוסיף אותם לסלט ירקות, או ש"סלק עלים" שונה מעלים של "סלק שורש"?
יום שלישי, 11 בנובמבר 2008 בשעה 14:39
אני סבור שמדובר באותם עלים. עד היום כשנתקלתי בעלים המחוברים (בגבעול) לסלק עצמו השתמשתי בכל המכלול. בסלק בנפרד ובגבעול ובעלה בנפרד, אולם שניהם עברו אצלי בישול או אידוי, מכיוון שהעלים לא היו קטנים או צעירים מספיק לטעמי.
אני מניח שעלי הסלק הסגולים הקטנים (הקטנטנים) המגיעים בשקיות, כחלק מתערובת עלים, נקטפים בעול ימיהם.
יום שלישי, 11 בנובמבר 2008 בשעה 15:03
תודה
יום שלישי, 11 בנובמבר 2008 בשעה 16:12
ואם אינני טועה הפעם האחרונה שראיתי מכלול שכזה, היה במשלוח של אור-גני:
http://www.or-gani.org.il
יום רביעי, 12 בנובמבר 2008 בשעה 12:02
הסלק מהסופר. על חלק מהפקעות (שורש או פקעת?) כמה גבעולים ועלים, הרבה יותר קטנים ואדומים ממה שבתמונה שלך.