מילפיי סלק ואנשובי כבוש
כיבוש נאור: 500 גרם של אנשובי (או סרדינים), טריים ומנוקים היטב מראש, תוכן, אידרה ועצמות חורגות. מסדר בכלי זכוכית , נותן בנדיבות שכבת מלח גס והרבה מיץ לימון טרי, מכסה בנצמד ומקרר ל-3 שעות ויותר במקרר.שוטף היטב (גם את הכלי) ומסנן ומחזיר לכלי הנקי בשכבות.
ובינהן תערובת של:
ולבקשת הקהל עוד צילום פחות חד אבל יותר דג:
-
כף או שתיים גרד לימון
-
2 כפות פטרוזיליה קצצוה דק
-
כף שום כתוש טרי
-
כפית או יותר לימון כבוש (אופציונלי)
-
שפג"ט* (או החרפה כבדה יותר)
מציף ומכסה בשמן חמניות או קנולה או שמן זית עדין ביותר או חצי-חצי מכסה בנצמד. מוכן לפעולה אחרי מספר שעות ונהדר גם שבוע אחרי במקרר.
פורס דק סלק בינוני ובין הפרוסות נותן חתיכות מהאנשובי. בפנטהאוז אפשר גם לגוון בפלפל אדום קלוי וקלוף. קישטתי במיקרו נבטי חרדל וזירזפתי מעט מהשמן המתובל בו שחו האנשובים.
* אחרי לכתם של האנשובים בדרך כל דג, אני מתכוון להכין חביתה או עינית בשמן המתובל שנותר. פרטים בקרוב.
יום שישי, 20 ביוני 2008 בשעה 18:24
נפלה השימשיה בפנטאוז…..ממש מגדלי עקירוב לתפארת האנשובי….קשה קצת לזהות אבל נראה מעוצב להפליא…