שובה של הסביצ'ה
אחרי ליטרת הבשר המוגרל של יום השישים ותועפות החמון בעורקים, זכר יציאת ספרד לא ייפלא שפנינו לפתרון הקל – סביצ'ה. דודי מכל דג שטיפל באיזה שף פרטי (זר) של אלפיונאי כלשהו הגניב גם לעברי נתח נהדר של פלמידה לבנה 650 גרם. שנפרסה(בבית לפני הארוחה) בכבוד ובעובי של כחצי ס"מ.
- לכך נוספו כ-100 גרם פיטנגו טרי (ומגולען) כולל המיץ.
- אבוקדו שלם חתוך לקוביות.
- 10 עגבניות שרי צהובות פרוסות
- 4 כפות בצל ירוק פרוס דק
- 2 שאלוט פרוסים דק
- 4 כפות כוסברה
- 2 כפיות ראשאד
- כף צ'יפוטל מעושן קצוץ
- מיץ מליים וחצי או לימון שלם
- מלמעלה מלח מעושן וביצי דג מעופף בוואסבי.
4 מנות נהדרות שמומחי הבית טענו שהיתה מדלגת בקלות לחמישיה ב"גמר הסביצ'ה" לכך התלוו פרוסות לחם שיפון של לחם ארז.
יום שבת, 10 במאי 2008 בשעה 9:05
ברוך השב וברוכים המתכונים…..המקומיים.
יום שבת, 10 במאי 2008 בשעה 10:19
ברוכה הנמצאת!
ואכן לא ממש הקדשתי מחשבה יתרה, אבל זו מנה שבשקט הייתה יכולה להירשם כ"ספיישל"
ישראלי לחגיגות ה-60: פיטנגו, אבודקו, שרי צהוב, ראשאד, לימון ודג ממועדון הים התיכון?
יום שבת, 10 במאי 2008 בשעה 13:11
אכן…במיוחד שילוב הפיטנגו,מחזיר אותי ל-שכונה-,כל בית היה מגודר בשיחי פיטנגו , כמה זילזלנו אז בפרי הזה…