סלק ממולא בשר

מלוא הטנא, הסיר והקדרה המקסימה של גיסתי כבר הספקתי למלא. הכרוב (הטריפולטני) היה הראשון ומאז,  אם לשנס את זכרוני; עגבנייה, בצל, חצילים, כרוב (שלם), קישואים,מנגולד,  פרחי קישואים, עלי גפן, כרובית, לחם כפרי (במוסקה) תפוחי אדמה, תפוח עץ , שסק, עלה ירוק בתאילנד וקליפה של אננס. ואולי בכל זאת שכחתי מישהו. לפני כמה ימים תפסה אותי התמונה (של דורעם גונט, הארץ) עם סלקו ממולא הבשר – מתכון,  ומיד נגזר גורלם של כ-20 סלקים טריים.

100_0159_s.jpg

השינויים בהם נקטתי: הכפלתי כמות, תחליף סוכר , חריף ביתי,  בלי צימוקים ,רסק עגבניות אורגני,  ולא הכנסתי חזרה לסיר את כל תוכן הסלקים, אולי מכיוון שהפלאתי לחצוב בהם ואולי בשל תוכניות אחרות שהיו לי לדידם, כפי שחדי העין והחיך כבר הבחינו.

מרבית התוצרת נסתלקה לה בארוחת צהריים משפחתית גדולה. האקסמפלרים הבודדים שנותרו יעניקו לנו סגולה לבריאות טובה באחד מצהרי תחילת השבוע.

יתרון נהדר נוסף למנה היא המים הסגולים (לא של פרופ' קתרוס) והטעימים שנותר בכמויות, הנוזל נארז היטב והוקפא, ויבוא לידי ביטוי כרוטב או מרק קר או חם בחודשים הקרובים.

כדי שלא איתפס כאחד שברח ממילוי תפקידו (ולאורחים לא היה מה לאכול) המשכתי ומילאתי גם עגבניות בקדירה עתירת הנסיון.

100_0162_s.jpg

  • 10 עגבניות מרוקנות. (התוכן נטחן במ"מ ושימש כרוטב לעגבניות בתנור)
  • 300 גרם בשר בקר טחון.
  • חצי כוס אורז לבישול או כוס מבושל.
  • 2 כפות צימוקים
  • 2 כפות צנוברים
  • כוס וחצי- שתיים תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
  •  3 כפות לימון כבוש 
  • כפית שפג"ט + מלח
  • 4 שיני שום

את 4 המרכיבים האחרונים חילקתי לשניים. חצי הצטרף לתערובת בתוך העגבניות וחצי עם הרוטב.

שעה ורבע ב-180 מעלות בתנור או עד שנראה פחות או יותר כבתמונה.

11 תגובות to “סלק ממולא בשר”

  1. מאת שירה:

    יפהההה…קצת בהרט וזה היה נחשב לפיוזן קובה סלק עיראקית,לשנה הבאה בירושלים הבנויה ובעונת הלפת הצעירה,תשלב את שניהם,יהייה מעניין.

  2. מאת foodha:

    וואלה צודקת!, לא חשבתי בכיוון, וזה כ"כ מתבקש, פעם הבאה אולי כדורוני סולת או מצע או שילוב + הבהרט וניצור קצת קונ-פיוז'ן.

  3. מאת שירה:

    הפטנטים שלי לחיסכון קלורי/פחממתי,אני מערבבת כף או שתיים של סולת כמובן ,ברוטב,הוא מסמיך בנעימות ויש טעם קליל של סולת.
    אפשר להחליף את האורז במילוי ולשים במקומו חצי כמות של סולת מלאה,רצוי להכין כמות גדולה יותר של מילוי ויחד עם הסלקים לזרוק לסיר כדורוני בשר וסולת,אפילו העיראקי שלי אוהב את הפיוזן קובה הזו ,קצת בלוף אבל מה לא נעשה למען ה…תבחר כבר לבד.

  4. מאת foodha:

    בפעם הבאה שאסלוק אנסה לכדרר בצורה שלך.
    יש לי כותרת מוכנה פססס….סולת גרעינית!

  5. מאת שירה:

    חחחחחחחחחחח,לא אכתוב את מה שעומד לי על קצה הלשון אבל…אחלה שם.

  6. מאת foodha:

    למה לא? מי כבר קורא?

  7. מאת שירה:

    מי יודע??אולי החמאס..חאמסה חאמסה.

    :lol:

  8. מאת גסטרו:

    מה זה מי קורא ?
    אני לא נחשבת
    אבל סלק ממש לא עושה לי את זה, בניגוד לבנותי שהיו אוכלות אצל המטפלת סלק מבושל נטורל כקינוח ואף שותות את המים מקרקעית הצלוחית.

  9. מאת foodha:

    נחשבת אינטרנשיונאל !

  10. מאת דולי:

    אל תשכחי שיש פה גם קוראים סמויים (-:

  11. מאת foodha:

    ברוכה הסמוייה!

השארת תגובה