טונה צרובה ומשומשמת מאוד

  100_0155_s.jpg

טונה טרייה חתוכה לנתח מרובע, מרוחה בשמן בוטנים. ציפיתי אותה בכמעט כל סוגי השומשומין שהתברך בהם מטבחי;  שחור, לבן, מלא (חום), קצח, פרג לבן ושומשום ירוק (מצופה ואסאבי) מכל סוג כף או קצת יותר. אחרי שצופתה מכל הכיוונים, הועלתה אחר כבוד לצריבת  דקותיים מכל צד על הגריל (אפשר גם במחבת).

  • כמטבל סיום הוכן מבעוד מועד ההרכב הבא:
  • 3 כפות מיץ לימון/ליים או חומץ אורז
  • כפית מירין
  • פלפלון חלפניו כבוש וקצוץ או שווה ערך חריפותי
  • 2 כפות סויה

עם ההורדה מהגריל נתבצעה פריסה לצלחות וכל משתתף הרטיב את טונתו לפי רצונו.

13 תגובות to “טונה צרובה ומשומשמת מאוד”

  1. מאת gastro:

    As usual , looks exellent. where did you buy the fish?

  2. מאת foodha:

    הפעם זו סחורה משובחת מדודי "כל דג" רח' הכובשים תל אביב.

    איך הדגים באמריקה הדרומית?

  3. מאת ליאור:

    נראה מעולה!

    אכלתי מנה דומה ב'סינטה בר' בחיפה

  4. מאת שירה:

    איזה יופי….מאמצת ,שומשמין ירוק היכן קונים?,…תגלה לי??

  5. מאת שירה:

    שומשומין כמובן :oops:

  6. מאת foodha:

    "שומשום בטעם וואסבי" נרכש במזרח ומערב.
    100 גרם – 18 שקל

    משתמש במשורה כי בקרב ה"ירוקת" חוץ מאבקת וואסבי וצבע מאכל טבעי כלול גם טרטזין …

    אבל קרטיבים צהובים (עם סנסט) אני בכלל לא אוכל… ;) ;)

  7. מאת שירה:

    אוי אוי ואוי….קנתי הערב בטיב טעם וכרגיל,ללא המשקפים כמה חבל,אני ממש אבל ממש ,מתרחקת מהחומר הזה,חבל.למה להוסיף טרטזין למה.

    אבל…תודה,רוצה???בלי רווח,כמה ששלמתי.17.99 :lol:

  8. מאת foodha:

    תודה (וחבל)
    אצלי עוד כ-90 אחוז ומעלה, והשימוש בעדינות, כך שתודה, אבל לא תודה.

  9. מאת foodha:

    ועל המיכל שלי (אינני בטוח שבמתכוון) ההדפסה והצבע כמעט אינם מאפשרים להבחין בנידון.

  10. מאת שירה:

    נכון,קשה מאוד לקרוא,צריך למצוא זוית מסוימת שהאור לא יפריע…בקיצר ,חח חבל,כל כך התלהבתי מהרעיון,נכון שבמסורה לא יקרה אסון גדול אבל ממש מיותרת התוספת הזו,

  11. מאת גסטרו:

    כנראה שיש לך קוראים גם במסעדות סאו פאולו – בשתי מסעדות מאד מכובדות הופיע אמש מנת טונה משומשמת צרובה, בעלי אכל בראשונה לאותו יום- ברוטב גי'נג'יר על פירה ונהנה עד בלי די , שם המסעדה ביסטרו ICI , יש קישור אליה באחד השרשורים בתפוז . השניה- DOM -מסעדת שף מפונפנת ….

  12. מאת foodha:

    קוראת נאמנה אחת בטוח…
    אבל אני מניח ש"שאבתי השראות" מהמון צריבות בעבר.
    מחכה לנסוע לברזיל בעצמי פעם, שימרי כרטיסי ביקור (ואם יש גפרורים)

  13. מאת גסטרו:

    עכשו אתה אומר ??
    יש לי חפיסה מ ICI, אשמור ואנסה לקחת עוד

השארת תגובה