טונה צרובה ומשומשמת מאוד
טונה טרייה חתוכה לנתח מרובע, מרוחה בשמן בוטנים. ציפיתי אותה בכמעט כל סוגי השומשומין שהתברך בהם מטבחי; שחור, לבן, מלא (חום), קצח, פרג לבן ושומשום ירוק (מצופה ואסאבי) מכל סוג כף או קצת יותר. אחרי שצופתה מכל הכיוונים, הועלתה אחר כבוד לצריבת דקותיים מכל צד על הגריל (אפשר גם במחבת).
- כמטבל סיום הוכן מבעוד מועד ההרכב הבא:
- 3 כפות מיץ לימון/ליים או חומץ אורז
- כפית מירין
- פלפלון חלפניו כבוש וקצוץ או שווה ערך חריפותי
- 2 כפות סויה
עם ההורדה מהגריל נתבצעה פריסה לצלחות וכל משתתף הרטיב את טונתו לפי רצונו.
יום שישי, 16 במאי 2008 בשעה 17:08
As usual , looks exellent. where did you buy the fish?
יום שישי, 16 במאי 2008 בשעה 21:49
הפעם זו סחורה משובחת מדודי "כל דג" רח' הכובשים תל אביב.
איך הדגים באמריקה הדרומית?
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 2:25
נראה מעולה!
אכלתי מנה דומה ב'סינטה בר' בחיפה
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 16:00
איזה יופי….מאמצת ,שומשמין ירוק היכן קונים?,…תגלה לי??
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 16:01
שומשומין כמובן
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 20:25
"שומשום בטעם וואסבי" נרכש במזרח ומערב.
100 גרם – 18 שקל
משתמש במשורה כי בקרב ה"ירוקת" חוץ מאבקת וואסבי וצבע מאכל טבעי כלול גם טרטזין …
אבל קרטיבים צהובים (עם סנסט) אני בכלל לא אוכל…
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 23:45
אוי אוי ואוי….קנתי הערב בטיב טעם וכרגיל,ללא המשקפים כמה חבל,אני ממש אבל ממש ,מתרחקת מהחומר הזה,חבל.למה להוסיף טרטזין למה.
אבל…תודה,רוצה???בלי רווח,כמה ששלמתי.17.99
יום שבת, 17 במאי 2008 בשעה 23:51
תודה (וחבל)
אצלי עוד כ-90 אחוז ומעלה, והשימוש בעדינות, כך שתודה, אבל לא תודה.
יום ראשון, 18 במאי 2008 בשעה 11:40
ועל המיכל שלי (אינני בטוח שבמתכוון) ההדפסה והצבע כמעט אינם מאפשרים להבחין בנידון.
יום ראשון, 18 במאי 2008 בשעה 17:26
נכון,קשה מאוד לקרוא,צריך למצוא זוית מסוימת שהאור לא יפריע…בקיצר ,חח חבל,כל כך התלהבתי מהרעיון,נכון שבמסורה לא יקרה אסון גדול אבל ממש מיותרת התוספת הזו,
יום שלישי, 20 במאי 2008 בשעה 18:54
כנראה שיש לך קוראים גם במסעדות סאו פאולו – בשתי מסעדות מאד מכובדות הופיע אמש מנת טונה משומשמת צרובה, בעלי אכל בראשונה לאותו יום- ברוטב גי'נג'יר על פירה ונהנה עד בלי די , שם המסעדה ביסטרו ICI , יש קישור אליה באחד השרשורים בתפוז . השניה- DOM -מסעדת שף מפונפנת ….
יום שלישי, 20 במאי 2008 בשעה 18:57
קוראת נאמנה אחת בטוח…
אבל אני מניח ש"שאבתי השראות" מהמון צריבות בעבר.
מחכה לנסוע לברזיל בעצמי פעם, שימרי כרטיסי ביקור (ואם יש גפרורים)
יום רביעי, 21 במאי 2008 בשעה 4:18
עכשו אתה אומר ??
יש לי חפיסה מ ICI, אשמור ואנסה לקחת עוד