מעשה בסלון, שעון ולימון
איך שהכל מתחבר: הסלון, שעון הקיץ והלימון הכבוש, אחרי הסלון (של אייל שני) התחשק לעשות משהו עם המון סוגי עגבניות, גם המדור בהארץ נתן את שלו, עת הקיץ הביאה שלל עגבניות (שרי תמר, שרי צהובות , אשכולות ערבה, אורגניות אור-גני וכמה גדולות מפה ושם). אדן החלון הפריש את הלימון הכבוש, ואת החותם נתן בני הצעיר, שפשוט ביקש "אבא אולי תכין שקשוקה".
קןדם התבשלו 2 וחצי קילו עגבניות על 3-4 כפות שמ"ז עם המון שום חתוך ובצל לבן גדול שביקש גם הוא. ופלפלון חריף אחד (בלבד) מתוך התחשבות בזולת. אחר כך נכנסו 4 כפות לימון כבוש קצוץ עם קופסית רסק עגבניות אורגני של הרדוף (אותו בן קלט בזווית עינו שגם א"ש משתמש בה) וחצי צרור כוסברה + חצי צרור פטרוזיליה קצוצים גס, הוספתי גם מים, הרתחתי, הכנסתי 6 ביצים אורגניות (אחת וחצי לסועד), והשארתי עד קרישה מוקדמת.
התקף של "רוגז", ובגריל של הטוסטר אובן ניצלו ברגע האחרון נקניקיות מרגז שנרכשו ב"ידע בשרים". "גליון ההרשעות" שלהן מעיד שאינן מכילות ניטריטים, פוספטים, משמרים ו-MSG . בלי רקע מעבדתי אני יכול להסיק שגם אורניום מועשר לא היה בם. חריפות בינונית-נמוכה ובשר בקר, זה כן.
לסיכום- שקשוקה בעלת עומק טעמים עם שמץ חריף-חמוץ. (נבוא שוב, גם לעיסקית).