טארטור בולגרי עם כרובית צלויה ואפונה

 קימבון שעולה בהרבה על סך מרכיביו. את הכרובית הצלויה אנו מאוד אוהבים. טארטור הוא בן בית בולגרי (ובלקני) ועיגולים ירוקים תמיד באים בחשבון. זו מנה שצמחוניתנו המושבניקית החמודה תאהב מאוד ותהיה ארוחה שלמה לפודהיסט עם איזה בשר או דג על יד.

תחילה, "הטארטור הראשון שלי", המתכון הבולגרי של חמתי בילי:    

dsc02494_s.jpg

  • 2 גביע יוגורט (עדיף של תנובה)
  • 2 שיני שום מגורדות בפומפייה ומעורבבות היטב בחצי כפית מלח.
  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • חצי כוס אגוזי מלך (קליפורניה) קצוצים דק
  • אפשר להוסיף עד חצי כוס מים למטרות הדללה.

גרסה שונה, ירוקה יותר ומגוונת:

dsc02431_s.jpg

  • 2 גביעי יוגורט (לא חשוב מאיזו עדה) ואפשר גם לערבב עם ריוויון או שמנת.
  • 2-3 מלפפונים (אבל רק הקליפה ואיזה 3 מ"מ מה"בשר" ללא הגרעינים)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 3 כפות עירית או בצל ירוק פרוס דק
  • מלח,
  • מעט פלפל לבן
  • (מי שמעוניין בחמיצות קלה יוסיף כף לימון או חצי מלפפון חמוץ קצוץ (חמקצוץ) דק)

לאחת משתי האפשרויות (או קימבון) להוסיף כרובית צלוייה מחולקת לפרחונים (פרחים קטנים) ואפונה טרייה קפואה, פול טרי (בעונה) או אדממה טרייה או קפואה, מבושלים קלות או חלוטים בעדינות . לא ניסיתי (עדיין) אבל גם שקדים טריים(לחים) יתמזגו יפה.

לערבב טארטור + כרובית + אפונה  

אפשר להזליף כמה טיפות שמן זית לקישוט.

הגשה על מצע עלי רוקט/ארוגולה/גרגר ואו נבטי צנונית יעניקו למנה נופך מודרני נוסף. בקבוצת המיקוד המשפחתי אהבו את שתי הגירסאות במידה שווה.

2 תגובות to “טארטור בולגרי עם כרובית צלויה ואפונה”

  1. מאת polska:

    looks tasty!
    i wish to have these ingridians in poland one day..

    polska :roll:

  2. מאת foodha:

    Thank you Polska,
    I hope so too
    Enjoy!!!

השארת תגובה