גספאצ'ו קיצי בקלי קלות

לפני כעשרה ימים נאלצתי להיפרד ממנה. היא הייתה איתי בכל הארוחות והטעימות, שותפה מלאה בלמעלה מ-40 שנות תזונה. היו לה שני שורשים ובשלהי שנותיה הוכתרה בזהב. באחרונה נבקע בה סדק, ורופא השיניים שלי , ד"ר ירון אבני, גזר את דין הטוחנת להיעקר. האופרציה הקלה עברה בשלום אך חייבה כמה ימי תזונה קלה, קרה וזורמת. ניצלתי את ההזדמנות להרבה אבטיח וגם לניסוי שטח של כל (4) גלידות הדייאט של פאפא אלדו. המסקנה- עדיף להיות רזה (או מרזה) ולאכול כמויות סבירות של גלידות "רגילות", גם מהן טעמתי במקצת.

חיפשתי עוד דברים טעימים וצוננים והילדים העלו את רעיון הגספאצ'ו (ואחד מהם ביקש באופן הומוריסטי שלא אטעה ואכין גסטאפו…), קיבלתי וניגשתי למימוש. המקצה הניסיוני וגם המקצה השני, המצולם, התרחשו כשבמרכזם קילו עגבניות "אשכולות". אם תבחרו בתמר, שרי, שרי- תמר גם טוב, העיקר לבדוק שמדובר בעגבניות עסיסיות וטעימות, השאר יעשה מעבד המזון. (או הבלנדר). באופן הבא:

dsc02406_s.jpg

  • קילו עגבניות שטופות ונטולות עוקץ
  • בצל בינוני ו/או בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • 2 כפות כוסברה
  • פלפלון חריף אדום או ירוק (נטול עוקץ, גרעינים ושידרה לבנה)
  • כפית מלח אטלנטי (או אחר)

תוספות המתקבלות על הדעת:  פלפל אדום מתוק או צהוב, כמה עלי סלרי.

לקישוט אפשר לקצוץ מעט עירית או בצל ירוק, כמה פרוסות עגבניית שרי צהובה וכמה טיפות שמן זית.

הכול נכנס לבלנדר או למעבד המזון, נטחן היטב ומועבר למסננת מעל קערה. אפשר לסייע לתהליך הסינון עם כף או כלי עץ. משנסחטו הנוזלים. מניילנים את הקערה ושמים במקרר. את התוכן המסיבי יותר לא זורקים חס וחלילה, נמצא לו בקרוב לפחות שני שימושים טעימים כשלעצמם.

 

 

2 תגובות to “גספאצ'ו קיצי בקלי קלות”

  1. מאת ליאור:

    תרגיש טוב, ומקווה שתוכל לחזור למוצקים במהרה :)

  2. מאת foodha:

    תודה, כבר חזרתי, רק שעד שלב ה"נטיעות" אני משתמש בשלושת רבעי, כלומר חצי לסת. הכאבים חלפו מהר, וכעת יש רק ריק, שבעוד מספר שבועות יתמלא לצלילי "כך הולכים השותלים" מקווה לרון בלב.

השארת תגובה