ולפתע – פטה מהתנור
סוף השבוע שעבר היה סוער. גם יורה קטן שהחליט להקיץ באוגוסט ובעיקר תחילת ליגות הכדורגל בספרד ובאנגליה וישראל שהביאו למבול שערים ומשחקים משובחים.
בכדורסל, נכון לעכשיו הנבחרת עדיין מתקשה ואילו מחר מקווים ליאסו ישראלי על יוון. בינתיים במטבחו של פודהה, מתכון שנשאב מהמסורת היוונית, ומבוסס על פרוסות גבינת פטה יוונית.
על תבנית או כלי חרס נמוך קומה נמתח נייר אפיה שזורזף בשמן זית. פרוסות (3-4 מילימטר) של גבינת פטה, פרוסות עגבנייה אמיתית של טעם, פרוסות דקות פלפל ירוק או אדום ואפשר גם קצת פלפל חריף. אפשר במערום או כל פריט יתפוס את מקומו בנפרד.
תנור על 180, עוד שפריץ שמ"ז על כל הכבודה. להכניס כשחם ואחרי 10-15 דקות או כשמתחיל להשחים להוציא.
אל אל ישראל!
יום שישי, 02 בספטמבר 2011 בשעה 21:14
אח, איזה עגבניות שיוצאות לנו מהגינה בימים אלו!!! ושלא נדבר על החלפניוס החמודים…
יום שבת, 03 בספטמבר 2011 בשעה 10:59
נו קדימה למה אתה מחכה?
תעשה יבוא או ייצוא… אלתייבש אותנו , ייבש את העגבניות והחלפניו,
ויפה שעה אחת קודם!
ואגב טוב שלפחות ממשחק נשאר המתכון….
יום ראשון, 02 באוקטובר 2011 בשעה 18:12
I remember this dish from somewhere
Mouth-watering and divine. Thank you, Boaz, for doing your in depth research before our trip to Crete!
יום ראשון, 02 באוקטובר 2011 בשעה 19:08
תמיד לשירותך! בשמחה.