סלט מלובב בארטישוק
כחצי קילו שעועית טורקית (או אחרת), חתוכה ל-4 ס'מ, חלוטה/מאודה במהירות ברותחין ומצוננת בקפואין.
צרור רוקט או ארוגולה נקי ורענן
כמה בצלים ירוקים במקטעים אלכסוניים של 2-3 ס"מ
אבוקדו אחד על סף בשלות חתוך לקוביות
כל הנ"ל בקערה.
לכל יתווסף הרוטב הבא, שיתעבד מזונית:
שן שום בריאה
כף לימון כבוש
מיץ מחצי לימון
רבע פלפל חריף אדום (או כפית אריסה)
מלח ומעט ממתיק
5 כפות שמ"ז
6-8 לבבות (מבושלים, חלוטים) ארטישוק חתוכים לשמיניות או רבעים, מוקפצים במחבת על 3-4 כפות שמן זית מעשן ואחרי שתי דקות בתוספת 2 כפות בלסמי משובח עוד דקה של הקפצה ולקערה המוסלטת.
להרכבה: הירוקים, עליהם הרוטב הארגמני-כתמתם וממעל איזה קטעים של לבבות ארטישוק. לשלב הקראנץ' הגיעו מגוון זרעונים קלויים ממשפחת הדלועיים וממשפחות טובות אחרות.