חביתת רמה!

רעייתי ובני נותנים לי בדרך כלל יד חופשית מאוד במטבח, עד היום זה די השתלם לשני הצדדים. ברגע שבתפריט צצות ביצים, שמחתה רבה ועוד יותר אם משתלבים להם חצילים.  וכך נולדה על מחבת מוחמא חביתה מביצים, חציל קלוי ויוגורט.

סוד מהיר ופשוט שבוצע באופן הבא:

חציל בינוני נקלה על הגריל, נקלף מעורו וסונן מזיעה.

4 ביצים נטרפו בקערה

נוספו 5 כפות גדושות של יוגורט (כבשים צאן אל), אבל מותר גם 2-3 כפות לבנה אם יש.

חצי כפית מלח וקצת פלפל לבן.

הכול עורבב והוכנס למחבת בה רחשו כבר 4-5 כפות חמאה.

 

בעת שהקצוות הופכים חומים אני הופך את החביתה ברבעים או שישיות. נותן עוד מספר דקות להתגבשות ומוציא.

 עיטורים: פטרוזיליה קצוצה, סומאק וכמה פרחי מרווה סגלגלים.

בצד הוגשו פרוסות זוקיני ובצל אדום על הגריל במרינדה קצרה של שמן זית, סויה, בלסמי ומעט טבסקו ירוק.

4 תגובות to “חביתת רמה!”

  1. מאת קים דיזיין:

    זה נראה אלוהי!

  2. מאת שרון:

    אשתך החכמה יודעת מתי אפשר לסמוך.. אפילו שאני לא אוכלת חצילים זה נראה מעולה

  3. מאת foodha:

    אם אין לך אלרגיה חמורה לא היית מרגישה, הם די "מובלעים" בחביתה..

  4. מאת ליאור:

    כישרון הצילום עוד יעפיל על כישרון הבישול !

השארת תגובה