שמן זית בלי ענף ויונה מחכים לשלום
יום חמישי,29 באפריל, 2010טוב, מראש אני מזהיר שאין אצלי יונה, כבמתכון המקורי. גם ענף זית יחפש שלום במקום אחר. שמן זית עדין דווקא נחוץ:
יש פעמים בארוחה במסעדה שאתה טועם שילוב חדש ומרענן, ומייד כשהביס הראשון מגיע לחיך – נשלחת קריאה למוח – בינגו! כך בדיוק קרה בסלט הקטן שמתחת לחזה היונה (המצוין כשלעצמו) בארוחה באסישברטליין המשובחת בנירנברג לא מכבר. לא היה לי ספק שאת הסלט הזה אשתדל לשחזר במהרה בארץ הקודש ויהי מה. היה לי בירור קל לערוך עם השף אנדרה קטה, בדבר אחד המרכיבים, שהתבצע און לוקיישן והרי הגרסה המקומית. שהסבה עונג רב וככל הנראה תופיע בארוחות ראויות גם בעתיד.
- רוקט, 2-3 חבילות נקיות מגבעולים.
- תאנים טריות פרוסות (כשיש) כתחליף תות מפולח או פרוס
- שערות סלרי מטוגנות בדיוק עכשיו הם בשיאם!
- שברי מקדמיה קלוי
- בצל ירוק פרוס
- בלסמי משובח
- שמן זית עדין או שמן אגוזים
- מלח ופלפל שחור גרוסים
נוסה עוד פעמיים בשינויים קלים, בתואנות ובתאנים שונות, ובתשואות רבות מהסועדים.
* ולמבליגינו חדי העין והיורדים לפרטי פרטים נגלה שהטבעת המשחתית הבהירה, מסביב לבלסמי הסמיך בצילום העליון היא מעין מיונז בניחוח פרח האלדר.