שומר מוגרל
באירוע יום העצמאות הזכור לטוב טעמנו שומר אפוי/מוגרל שהכינה תמרהינדי היקרה. שמחתי לקבל לידי את המתכון (במקור של עומר מילר מ"מטבח ישראלי") וכדרכי ערכתי שינויים קלים להמעטת קלוריות:
4 פקעות שומר חתוכות לרבעים ( אצלי היו 6 קטנים לחצאים ושלישים)
4 כפות שמן זית
4 כפות סוכר ( אצלי כף וחצי תחליף סוכר חום)
4 גבעולי טימין
מלח ופלפל גרוס
עוטפים באלומיניום ושמים בגריל ל-40 דקות. (או 30 בתנור ו-15 בגריל)
כדי להעניק לשומר מעטפת מפנקת ניתן (כבדוגמא), להעטירו בנתחי גבינה כחולה ואגוז מלך קלוי. (ובפעולת איגוף אלגנטית להחזיר בשומן את הפחמימות הנעלמות…)