קציצות לאושטיאן, נבטוטים ופרסה
לא כל כך דיאטטי, אבל מאוד טעים ולבני הבית שלי מגיע פעם פעמיים (אולי שלוש) בחודש משהו מטוגן ועוד יותר – טעים ומשביע:
שמים בקערה;
- חצי קילו בקר טחון
- 250 גרם פרגיות טחון
- 100 גרם נבטוטים
מעבדים מזונית-
*חצי קילו פרסה מבושלת
*חצי חבילת לאושטיאן (עשב ממוצא רומני שנראה כמו סלרי/פטרוזיליה ויש לו טעם חמצמץ מאוד אופייני ומיוחד, והשבוע הגיע לראשונה לשוק האיכרים מאורגני-(לה) קדש ברנע.) יש גם בדוכני הירוקים/עשבי התיבול בשוק הכרמל.
*3 כפות פטרוזיליה
*3 כפות כוסברה
*3 שיני שום
להוסיף:
4 כפות פרורי לחם + 2 ביצים+ מלח+ פלפל שחור
טוגן בשמן עד הצבע הנ"ל. נכנס לסבב.
יום רביעי, 05 במאי 2010 בשעה 20:11
נרשמה התעלפות.
היה לי חבר שהיתה לו אמא בולגריה, ואני בעיקר מתגעגעת לקציצות פרסה שלה, שנראו בדיוק ככה.
יום רביעי, 05 במאי 2010 בשעה 20:48
זה קצת TAKE OFF על קציצות הפרסה הבולגריות הרשמיות. אני נשוי (בכיף) למשפחה בולגרית, גדלתי בשכונה בולגרית ואימצתי לא מעט ממאכלי העדה. קציצות הפרסה הן STAPLE לפחות אחת לשבועיים -שלושה, בעיקר אחרי שגילית מיני-פרסה אורגנית נהדרת מקדש ברנע, אבל גם ממקורות אחרים לא כ"כ זה יוצא סבבה ביותר.
יום רביעי, 05 במאי 2010 בשעה 23:25
דוקא תכננתי ללכת השוקה השבוע ואף זממתי להזמין אותך לקפה דל שומן בלי קצף בלי סוכר …אבל, לא היה למאיר מלווה לסיור ביום ששי והתנדבתי. מקווה שהבורקסים בשד ירושלים יהיו פיצוי -לא בריא, אבל טעים.
יום חמישי, 06 במאי 2010 בשעה 6:46
חבל, אבל למטרה טובה, אולי תספיקי אחרי?
אני מתכוון לבקר גם במתחם התחנה שם אמור לקום שוק אורגני.
שיהיה סופ'ש טעים בכל מקום!
יום שישי, 07 במאי 2010 בשעה 22:23
איך מתחם הטחנה ואיפה זה בערך-בדיוק ?
יום שבת, 08 במאי 2010 בשעה 0:51
המתחם מאוד מרשים ומשומר והרבה יותר נרחב ממה שתיארתי.
מצוי בפאתי (מערב) נווה צדק מעבר לכביש של צ'רלס קלור ומוזיאון האצל, ובסמוך למוזיאון צה"ל. מאוד מושקע ושווה ביקור.
השוק האורגני היה גדול יחסית ומרווח ודוכנים דמויי קרוניות, אבל אחרי ביקור בשוק האיכרים היה לי מעט מאוד מה להוסיף…
אין לי ספק שקם מתחם שימשוך קהל ואירועים רבים.
יום שבת, 08 במאי 2010 בשעה 0:53
לא היה שום חידוש מרגש באיזה ירק או פרי או איכות שלא ראיתי עדיין בשוק האיכרים, ואני לא חושב על שינוי נאמנות.
יום ראשון, 09 במאי 2010 בשעה 2:21
תודה !
יום רביעי, 15 ביוני 2011 בשעה 17:28
[...] כשנה גרסתי באופן דומה קציצות. הפעם החלטתי לנסות דרך עוקפת [...]