קקטוס נפוליטוס מוקפצוס – חמוצוס/תפלוס
סיפורנו הקקטואלי החל לפני כשנתיים, בעת שסרנו להתייעצות עם ד"ר אייל בוצר, בטרם אופרציה דנטאלית. אייל, שכעת אנו כמעט כמו משפחה, לבד מהפן המקצועי העניק לנו סיור מרתק בגנו ולא רק שהסביר ותיאר אלא אף העניק לנו שי, עלה של קקטוס. "נעצו אותו, כך כמו שהוא באדמה והשקו, זהו" הוראות מסובכות מעין אלו הם קלי קלות לפודהה, שכך עשה. חלפו הימים והחודשים, מים (לא רבים מדי) זרמו אל הקקטוס העונה, ככל הנראה לשם נפוליטוס ומקורו במשתלת וולך בגן שומרון (ממנה הגיע אלינו גם היוזו…) והנה עלה וצמח הפרח והוא ירוק לא פחות מהקקטוס של השכן.
משהגיע לפרקו איתרע גורלו וכמה מעליו הצעירים נחתכו באבחה מהירה והשתלבו באופן מקסים במתכון המקסיקני המקורי הבא. (כדרכנו מותר לשחק עם הכמויות).
2 קלחי תירס מבושלים 5 דקות ברותחים ומגולענים.
כ-500 גרם פרגיות ("סטייק צלוי") ופרוסות (היו לי שאריות, גם חלקי חזה עוף או מוגרל יתאימו)
2 שאלוט פרוסים ומטוגנים
300 גרם עלי קקטוס נפוליטוס צעירים, פרוסים וחסרי מנוח
בווק או מחבת 2-3 כפות שמן תירס, מטגן שאלוט 3-4 דקות מוסיף קקטוסים מקפיץ עד שמשנים צבעם מירוק חי למת… מוסיף עוף ותירס מערבב דקה נוספת. ולצלחות.
מרטיב בנ"ל: מיץ מלימון, מלח, חצי פלפל חריף קצוץ דק, שן שום קצוצה דקיק
לעיטור הגבורה – חצי עד כוס עלי כוסברה (לחובבי הז'אנר).
יתלווה לאורז, יוכנס לטורטייה, או ככל הנדרש.
בעקבות פניה של "האב" המסור נתבצעה בדיקה ואכן בטעימה של אשמורת שלישית – העלה בעל חמיצות-מליחות קלה של מלפפון מלוח בחומץ, בעוד שבטעימה שנתבצעה בשעות אחר הצהריים היה טעמו תפל וכמעט ניטרלי לחלוטין. פודהה מזמין את קהל המבליגים לבדוק בעצמם. ומי שמעוניין, מוזמן למסלעה המרכזית שבסמוך למדשאות,בכל שעה שלא תהיה.
יום שבת, 05 בספטמבר 2009 בשעה 17:43
במייל קיבלתי את התגובה המצוטטת הבאה, שכמובן תיבדק ותדווח:
"נחמד מאד מאד,
רציתי רק להזכיר לך ולשאול אם ניסת לבשל את העלים אשר נקטפו במהלך היום או מוקדם מאד בבוקר.
השוני בטעם הוא שבבוקר מוקדם לאחר לילה ללא פוטוסינטזה העלה חמוץ עד כאב ובמהלך שעות הבוקר הטעם משתנה והופך לתפל
אולי יחסוך מיץ לימון.
תהנו ואני אמשיך לעקוב אחרי הבלוג,
אייל"
יום ראשון, 06 בספטמבר 2009 בשעה 20:29
הפקולטה למדעי הקקטוס. וכך הצלחתי גם היום ללמוד דבר מה חדש. תודה איל !