סלט קינואה , פומלו אדום וירוקים – עוד להיט מראש השנה

  לקינואה יש צלצול מעניין, הוא מרמז על משהו בלתי מוכר, אולי מסתורי, ממקום רחוק. יש הרבה שנאה לקינואה, (או לפחות דחייה והתנגדות) אולי מכיוון היא נתפסת כטרנד של כוסיות, טבעונים ומצביעי הירוקים. לי היא פשוט עוד דגן קטן בגן, תחליף קצת בריא יותר (אולי) מבורגול וקוסקוס.

את המתכון הנ"ל, בגירסה מעט שונה טעמתי בכיף אצל קולגה, שף ע. משאטו B (אין טלפון להזמנות, אין מקום אופרטיבי שכזה).

2 כוסות קינואה (אני השתמשתי באורגנית, אם כבר…) מבושלות ב-3 כוסות מים רותחים עם כפית מלח, 10 דקות ואז עוד רבע שעה עם מגבת מתחת למכסה, כמו בבישול אורז. (עד שהקינואה עשויה וללא נוזלים) ואז לקרר. אני הכנתי מבעוד מועד – יום קודם לראש השנה. את הירוקים שלהלן קצצתי כשעה לפני האירוע וערבבתי  עם הרוטב והקינואה ממש לפני ההגשה לשולחן.

dsc02473.JPG

  • כוס -כוס וחצי של "בקבוקוני" (תוכן הפלחים) פומלו אדום (או ירוק) טרי ועסיסי.
  • 6-7 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות נענע-מנטה קצוצה
  • חופן צימוקי אוכמניות ו/או גרעיני רימונים
  • 5 כפות שבבי שקדים קלויים או צנוברים

לרוטב

  • חצי כוס שמן זית עדין (פיקואל חלוצה)
  • מיץ מלימון בינוני
  • כפית (או  שתים ) דבש (אקליפטוס – קדש ברנע) מומס בלימון.
  • כף חומץ דבש או חומץ אחר
  • מלח ופלפל שחור

סלט רענן ושופע בריאות.

2 תגובות to “סלט קינואה , פומלו אדום וירוקים – עוד להיט מראש השנה”

  1. מאת taichili:

    אכן סלט קינואה מופלא,
    אפילו סיון (הצמחונית) נתנה לו ציון מעולה++ כסלט קינואה מדהים.

  2. מאת FOODHA'S GOURMET DIET » ארכיון בלוג » חיטה כשרה:

    [...] מבשל פשוט. במקרה דנן הבסיס הוא חיטה, אצלי בעבר כיכבו בסלט דומה בורגול, קינואה, עדשים, אורז בר ושלל קטניות. לנוכח [...]

השארת תגובה