פינג-פונגוס
החזרה מן היער , ממחנה הצופים הובילה אותנו לרכש קל של פטריות (שמפיניון) וחבילת אספרגוס במושב היוגב, לא רחוק מהזורע וצומת מגידו. לא הסתפקנו בזאת ועצרנו גם ב"פטריות כפר ויתקין" אתר חובה לחובבי הירקות והפירות האיכותיים בשרון. יש להם תמיד מבחר גדול מאוד של מוצרים. הצטיידנו במיני נבטים ומיקרו, פטריות פורטובלו והופתענו לגלות ש"תקוע" (מגדלי ומשווקי פטריות ועוד) מייבאים ארצה את הפטריות הזעירות והמקסימות "אנוקי", מה שנהגנו לכנות עד כה (ורק בחו"ל) אנוקי – תינוקי. ברשותכם, הפעם תמונה של לפני. הפורטובלו מתחבאות מתחת לשמפיניון, קצת התביישו מהפלאש החזק…
מקבץ הפונגוס (שמפיניון, פורטובלו, אנוקי) בתוספת חבילת האספרגוס נחתכו לרצועות גסות (רבע תחתון נזרק והשאר מחולק לשלישים, או אם תרצו ליתרת 3 הרבעים). שתי שיני שום נקצצו דק וכולם חוברו להם יחדיו באופן הבא:
2 כפות שמן שומשום על הווק באש גבוהה, חצי מהשום וכל האספרגוס מוקפץ. אחרי 2 דקות נתווספו כף סויה, כף בלסמי מצומם ו-2 טיפות טבסקו. עוד דקתיים של צריבה וניעור וכל הירוקת מונחת הצידה לכלי נוסף.
לווק מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומחזירים לאש. שמים את יתרת השום וחבילת השמפיניון + 4 פורטובלו קצוצים גס ומקפיצים. אחרי 3 דקות מרטיבים ב-3 כפות סויה , 3 כפות בלסמי וכמה טיפות טבסקו ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהכול מתאחד, אך לא מסתמרטט, מחזירים את האספרגוס מוסיפים את האנוקי מערבלים מספר שניות ומחלקים ל-3-4 בני מזל שבסביבה.
יום שני, 04 באוגוסט 2008 בשעה 15:01
בדף אודות….18 דצמבר 2008….עוד לא היה
יום שני, 04 באוגוסט 2008 בשעה 16:04
תודנדשה,
תוקן.
בשמחות.
יום שני, 04 באוגוסט 2008 בשעה 21:22
קניתי את המתכון והזכרתי לעצמי לבקר בכפר ויתקין
את מחצית צרור האספרגוס שנקנה ביום ששי בשוק האכרים זרקתי לסיר בו התבשלה פסטה לנערות , שליתי, בזקתי תבלין פלפל -לימון של מק'קורמיק . יצא מעולה ! ובלי אף סיר נוסף לרחוץ !
יום שני, 04 באוגוסט 2008 בשעה 21:34
נפלאות התבונה:
הכי טוב כלי אחד לשטיפה. משום כך אני עובד לא מעט על הגריל או על הווק.
יום רביעי, 01 באוקטובר 2008 בשעה 13:11
ניסיתי ת המתכון הזה הבוקר אבל עם פטריות שיטאקי טריות ופטריות מלך היער טריות במקום השמפיניון והפורטובלה. זה היה חלומי. כל הכבוד.
יום רביעי, 01 באוקטובר 2008 בשעה 21:14
נהדר.
שתהיה לך שנה טעימה.