ירקות בגריל עם גוואקאמולי
לפני מספר ימים מצאתי צמד אבוקדו טובים, לא חזיון נפרץ בעונה זו. הללו הגיעו לפרקם, הציגו בשלות ובא מועדם לפגוש את מיץ הליים הטרי בואכה גוואקאמולי. לפיכך נתכנסנו בהרכב הבא:
- 2 אבוקדו רכים ממועכים
- מיץ מליים וחצי או מלימון
- 4-5 כפות כוסברה קצוצה
- שאלוט קצוץ
- מלח
- חצי פלפלון חריף קצוץ
- האורח המפתיע (יחסית) הפעם היו 6 עגבניות (בגודל שבין שרי גדול לתמר בינוני) שבילו מספר דקות בגריל. קצוצות דק בסכין.
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית פלפל שחור טחון טרי (שפג"ט)
במקום לגשת להסתלטות* פשוטה, בחרתי להפעיל את הגריל. עליו עלו לעולה ירקות טריים שבטריים שלא ראו מדף או מקרר והגיעו היום ממשק לוי (תלמי יחיאל):
- חבילת אספרגוס ירוק (שחלקו התחתון קלוף)
- פלפל אדום ב-6 פלחים
- 2 זוקיני פרוס
- 2 (בייבי) כרישה -פרסה
הירקות בילו כשעה במרינדת:
- כף בלסמי
- כף שמן שומשום (לא סיני) טרי
- כף סריצ'ה (חריף תאי)
- כף רוטב טריאקי
- כף מיץ ליים טרי
הם נצרבו על הגריל מספר דקות, התפספסו* והוגשו לצלחת בהרכב המצולם. עליהם הגוואקאמולי וכמה עלי כוסברה לקישוט.
הוגש עם לחם מופחת קלוריות של בר לחם וקוטג' מבציר תפוגת 25.8 שהיה, כתמיד מצוין.
יום שלישי, 19 באוגוסט 2008 בשעה 18:24
אבוקדו ! באוגוסט !!! בר מזל אתה
ותוצרת מי הקוטז', אם מותר לשאול ? אצנלו בבית יש מחנה שטראוס ומחנה תנובה.
יום רביעי, 20 באוגוסט 2008 בשעה 8:10
אנחנו עם מלכת הקוטג' בבית של תנובה.