Wok on the light side
לחתונה "שלי" קיבלתי מחברים טובים ווק, כך נהגתי לומר, בצורה ששומע מהצד עלול היה להרים גבה. לחוג מקורבי זה היה די ברור, אני הוא היוצא ומביא והעומד והעובד במטבח. זכרתי (ועודני) לטובה את מעניקי המתנה . אני והיא WALK דרך ארוכה כמעט שני עשורים, (גם כלתי שהכבדתי מאז, וגם הווק). הווק הישן נשרט נשחק בעבודה קשה, וכמוהו גם מספר שתיים. אולם שיטת ההקפצה המהירה היא משהו שגור וחביב. בצוק העיתים וצימוק הצמיגים עולה חשיבותה. בינתיים נעבור לווק מספר 3 :
חבילת נבטים.
אגודת בייבי באק צ'וי חתוכים למקטעי 6 ס"מ. (יש בשוק הכרמל ובירקנים משתדלים).
אפונה סינית/שלג/צרפתית (ביכורי העונה של משק לוי – תלמי יחיאל).
4-5 בצלים ירוקים (מופרדים למקטעי החלק הלבן והירוק).
שן גדולה שום כתוש +ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (כנפח השום). לחלק לשניים.
חופניים עלי בזיליקום. 3 כפות עלי כוסברה (או נענע).
150 גרם אטריות ביצים מהירות (מהסוג שמניחים במים רתוחים ומייד מוכן). לרוטב:חצי מהשום והג'ינג'ר הקצוצים.כף סויה + 2 כפות רוטב דגים (נאם פלה) או רק סויה.
כפית-כף רוטב תאי חריף (סרירצ'ה)
כפית שמן שומשום קלוי.מערבבים.
מאוד פשוט להקפיץ בנפרד רצועות חזה עוף או דג ואז יש ארוחה מלאה.הגיוונים, כולל סוגים נוספים של ירקות, בשר ופרי הים רבות ועשויות להופיע במהלך שידורינו הבאים. ראו הוזהרתם! .
הליך מקוצר:להדליק אש תחת ווק. לשים כף שמן (שומשום רגיל, או בוטנים , תירס או שווה ערך). להוסיף שום, ג'ינג'ר טרי ובצל ירוק לבן, להקפיץ עד שמתחיל לשנות צבע, להוסיף את האפונה והחלקים הלבנים והקשים של הבאק. להקפיץ 2-3 דקות להוסיף נבטים, שארית בצל ובאק. להמשיך להקפיץ, (עכשיו ברגל שמאל ;-)) עד שתכולת הווק מתבשלת מעט , (כדקתיים) להוסיף אטריות ורוטב. כשלכולם חם וביחד, הרוטב לוהט ואוחז בכולם, לסגור האש להוסיף בזיליקום וכוסברה, ערבוב קל, לקערות ובתיאבון. (3-4 מנות)
יום חמישי, 03 בינואר 2008 בשעה 9:01
סליחה על הבורות, אבל מה זה בייבי בוק צ'וי?
אני מכיר רק עלי בייבי וזה לא נראה ככה
יום חמישי, 03 בינואר 2008 בשעה 11:11
אכן אור, לא רואים בתמונה את הבאק צ'וי מכיוון שהוא חתוך ומתחבא בתחתית הווק.
אתה גם צודק שזה לא בייבי באק צ'וי (שאם בנמצא גם יתאים) ובוודאי לא מה שמכונה ב"שקיות" כעלי בייבי.
מה שנכנס אצלי לווק היה באק צ'וי צעיר וקטן יחסית עם תחתית לבנה ו"רזה"בערך כרבע מגודל מאנגולד רגיל.
בהזדמנות קרובה שאתקל בדגם בו השתמשתי אשתדל לצלמו לבוק, סליחה לבלוג.
יום שבת, 05 בינואר 2008 בשעה 19:18
שלום פודהא
המרשם נראה מדליק, ננסה גם אותו.
רק שתדע, שרעיתי ואנוכי – גם כן בדיאטה (במקביל אליך) – משתמשים השכם וערב במרשמים שלך וממתיקים את רוע הגזרה (למען הגיזרה).
אל תוותר – ותמשיך לרדת במשקל ובמקביל תספק לנו רעינות קולינרים לדיאטה.
נ.ב.
כשתחליף סיפרה במישקל שלך (מתחת 130 קג') – אנו מצפים למרשם הפתעה: סופר129
הגורס
יום שבת, 05 בינואר 2008 בשעה 19:27
שלום לגורס,
מאחל לך לרעייתך שתרדו מהמידה GROSS ומטה.
ותמיד לכרסם גזר כדי להמתיק את רוע הגזירה למען הגיזרה.
ואיזו הפתעה אני מכין לסופר 129?
ימים ומשקל יגידו
יום שני, 07 בינואר 2008 בשעה 11:29
מממ.. בא לי לכרסם עכשיו ירוקים למינהם..
אציע לשותפתי לדירה (שתחיה) שיום אחד נכין את המנה הזו.
נשתדל לעקוב אחר ההוראות, כי פעם שעברה שניסינו להכין מוקפץ באיזשהי צורה, יצא לנו פשוט מזעזע.
יום שני, 07 בינואר 2008 בשעה 12:05
מיאו מיאו מיצי,
ברוך הבא,
אם לא יצליח יש לנו שירותי הדגמות למבקרים מתמידים!