תרד ממני כבר
משתתפים:
- אגודת תרד, עדיף טורקי, שלי היה רגיל אבל טרי-טרי, עדיין על גבעוליו ממשק לוי.
- 2-3 גבעולי פרסה, חלק לבן וירוק בהיר שטוף היטב.
- 2 שיני שום פרוסות דק.
- מלח, פלפל לבן.
- כפית חמאה וכף שמ"ז.
- יוגורט משובח (יוגורט באפלו ביו – ביצרון או מחלבות השומרון).
תסריט:
חולטים תרד ברותחין ומייד טובלין בצוננין. מסננים ברשת.
מטגנים/מאדים את הפרסה השום במחבת/ווק עם החמאה וחצי מהשמ"ז.
קוצצים ומוסיפים את התרד. ממליכים ומתפלפלים.
מערימים בקערית יוגורט, עליו ו/או מסביבו מסדרים את התערובת. זולפים יתרת השמ"ז. והמקפידים בדקויות יוסיפו כמה טיפות חריף או טבסקו.
ניתן ליהנות מהמנה בעודנה חמה, חמימה וקרה. לתפארת הבלקן!
*אפשר לבצע את זממכם גם בעלי מנגולד (או סלק) טריים וצעירים, כשהחלק הגזעי, הקשה מתחיל עם הפרסה, בעוד העלים הירוקים, נחלטים ומצטרפים לקראת הסוף הטוב.
יום שלישי, 22 בינואר 2008 בשעה 17:55
סליחה, אבל אני, יש לי שאלה: איך אדם מן הישוב (נניח, סתם לדוגמא, מהישוב רמת-אביב) משיג גם הוא תרד טרי-טרי ממשק לוי?
יום שלישי, 22 בינואר 2008 בשעה 21:12
דווקא בן אדם מן הכרך שאינו מעוניין להרחיק עד תלמי יחיאל יכול "להסתפק" בתרד טורקי, (שלטעמי עדיף) ואותו ניתו למצוא לפרקים בשוק הכרמל, אצל ראובן הירקן, אצל מגדלים נוספים (בעלי בוטקות) בשדות רמה"ש, או אצל יקרנים נבחרים ברמת אביב ג' ואף במקום הקרוב ביותר לרמת אביב (נווה אביבים), ושים לב לשם המפורש "פיין מרקט" ביהודה הנשיא פינת לויטן.
בהצלחה.