קיפודי אורז מאודים

מתכון בסגנון עדות הדים-סאם, המתבסס על אהרוני משנת 91 ואחד האהודים על ב"ב. 

חצי קילו בשר בקר טחון +חצי קילו עוף טחון

בצל קצוץ דק + פרסה מאודה וטחונה.

חצי/שליש פלפל ירוק חריף או שווה ערך.

2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק.

מלח + שפגט*

2 כפות סויה, אפשר טיפה יותר ופחות מלח.

ביצה מוטרפת.

שן שום גדולה.

כף וחצי קורנפלור.

כוס וחצי אורז מושרה שעה במים קרים (אני משתמש באורז אסמתי,קריצהמשובח)

dsc01518s.jpg

קיפוד שלם מאחור, חצוי וברוטב בקידמת הבמה 

רוטב סויה מעורב בחרדל ושום כתוש (אפשר לגוון גם עם קצת מיץ ליים או יוזו, טיפות שמן שומשום,  ג'ינג'ר, עירית ו/או כוסברה קצוצה ואם רוצים רוטב נוסף לצידו, לקחת את הרוטב התאילנדי החריף-מתוק המוכן).

קוצצים הכל במעבד מזון (או סכין שף) ומערבבים  (למעט האורז והרוטב) מכניסים למקרר לשעה (או ערב קודם). מסננים את האורז (מהמים) שמים בצלחת גדולה ושטוחה. צרים כדורי בשר בגודל כדורי פלאפל ומגלגלים אותם באורז.

מניחים את הכדורים בסיר או רשת אידוי (אפשר על עלי חסה רחבים וחיצוניים) על מים רותחים ומאדים 10 דקות ומגישים מייד. אני הנחתי במי האידוי הרותחים כמה גבעולי למון-גראס מהגינה, לתוספת בשומת.

 

7 תגובות to “קיפודי אורז מאודים”

  1. מאת טלי:

    אצלי משוגעים על דים סאם .הכנתי ויצא מצויין , תודה!

  2. מאת הצופה האופה:

    אבי הכין את קיפודי האורז בבית לפני כשבוע,
    לשוננו לא ידעו דקירות כה טעימות מאז אכלנו דים סאם בבוסטון המושלגת בשלהי דצמבר האחרון!
    נפלא!
    רק שאלה קטנה, האם לדעתך ניתן להכין את המתכון בטיולי צופים? פשוט חניכיי חובבים אוכל סיני וביקשו שנכין אוכל סיני בטיול הקרוב..:-@

    תודה
    הצופה האופה

  3. מאת foodha:

    גם צופה גם אופה ובוודאי גם יפה:

    המדורה הצופית או הטאבון ממש נועדו לסיר האידוי הסיני. את התערובת הכינו בבית ושימרו עם קרחומים, ובשטח על ניילון גלגלו באורז. הניחו ברשת האידוי ובסיר ולמדורה. באדן פאול היה גאה בך!

    ואל תשאירו אש בשטח, הקפידו על כיבוי צופי נאות!

  4. מאת חתלתול אפרפר:

    מממ.. בא לי לנשנש קיפודים להנאתי..

  5. מאת שירה:

    האם תסכים לקבל ממני מעט טיפים לחיסכון בפחמימות??

    את הקורנפלור לדעתי אפשר להחליף לאורז מלא טחון[קורנפלור..ערך גלקמי גבוה...עדיף קמח אורז שהוא בעל ערך גלקמי נמוך יותר]
    הצעה בלבד…
    :roll:

  6. מאת foodha:

    תודה שירה.
    טיפים תמיד טוב,

    זה בהחלט אפשרי למי שמחזיק גם אורז מלא טחון (או מטחנה).
    בכל מקרה הקורנפלור מתחלק לכ-8 מנות (קילו בשר + אורז).

  7. מאת שירה:

    טוב.זה כבר סיפור אחר ;)טוב שיהייה בבית,מחליף בכבוד פירורי לחם,קורנפלור,להסמכת מרקים וכו' וכו',בשמחה אשמך לטרום טיפים במידה וידרש,הם אלו שעזרו לי במלחמת ההשלה.

    המשך קל בדרך…

השארת תגובה