פקעת עשבים (הו ירוקה)

  כ- 4 חבילות של "עשבים".

 בפעם האחרונה השתמשתי בחבילה וחצי פטרוזיליה, חצי חבילת כוסברה, חצי חבילת שמיר, חצי חבילת תרד טורקי צעיר, חצי חבילת עירית ומספר סוגי נבטים ועלי מיקרו.

שלל הירוקת נשטפה (מי שלא הגיע אחרי מקלחת מהבית-חרושת, המפעל או החממה) ומוינה היטב, משתמשים רק בעלים, ( מותר להיות גזענים ולהשליך את כל הגזעים.) הוצאו גם לכלוכים, צהובים, חלודה ועלים קשישים, וכל הכבודה ונשלחה  אט אט לכמה סיבובים בלונה פארק של המטבח (מייבש החסה).

אחרי הניקוי והייבוש נקצצו הירוקים באופן גס (כך שלא איבדו לחלוטין את צלמם ודמותם)כלומר כ- 5 חיתוכים לאורך כל הערימה. (בצילום אגב, הירוקת ללא כסות רוטב).

לכך נוספו:

  • בצל אדום קטן קצוץ דק, שן שום
  • מיץ מלימון טרי + כף לימון כבוש + רבע כפית פלפל צ'ומה
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

dsc01550s.jpg

לערבב, להגיש ולאכול מייד. מתקבלת תערובת חמצמצה ונושכנית, ומאוד בריאה, מרעננת ועתירת ברזל.

ניתן כמובן להחליף ולהוסיף ארוגולה, ראשאד, גרגר נחלים, רוקט, עירית, ריג'לה. נבטי ברוקולי, נבטי עירית, נבטי כוסברה או רוקט או צנונית. מומלץ להתחמש בעשבים טריים בשוק או אצל ירקן זריז.

הגרסא המלאה של סלט זה כוללת טיפה עידון ונחמה המיתרגמים גם מייד לקלוריות ושומנים :

  • 3 כפות גדושות של שבבי שקדים קלויים.
  • קוביות (ס"מ) חציל בינוני וקלוף, מומלחות, מיובשות ואח"כ מאובקות בקמח, ומטוגנות עד חום בשמ"ז.

 

5 תגובות to “פקעת עשבים (הו ירוקה)”

  1. מאת גסטרו:

    הכל נכון חוץ מהברזל- הברזל בירוקים הוא בצורה יונית שהגוף לא מנצל….

  2. מאת foodha:

    אז לפחות אין כאן ניצול… :roll:

  3. מאת ליאור:

    נשמע כמו רעיון מעניין מאוד, אבל לעניות טעמי הוא קצת מרוכז מידי ולא כ"כ משביע (אותי לפחות). לדעתי חסר משהו עם טעם לא מאוד חזק שיעבה קצת ויתן נפח. בורגול או קינואה למשל יכולים לעשות את זה (אם כי במקרה זה צריך לקצוץ יותר דק), או לחילופין, הרעיון של הנבטים שהעלית.

    ליאור.

  4. מאת foodha:

    ראה ליאור,
    אצלנו זה תמיד ליד מנה בשרית או לצד לחם וגבינות
    ואכן אפשר לקחת את הירוקת הזו קצת לכיוון של טאבולה…

  5. מאת שירה:

    טיפ קטנטן…את הגזעים[שבהם רוב הטעם] שים במעבד מזון יחד עם שום,כמה שתחפוץ,לימון על קליפתו,להשתדל להוציא חרצנים,פלפל שאטה/אחר,שמן זית,כ 1/4 כוס,לעבד למחית ולשמור במקרר,טוב להעשרת תבשילים כמו,אורז,קציצות,גם לסלט ירקות,למרוח על פרוסת לחם/קרקר,למרק.

    לא להוסיף מלח.טעים ומועיל בשעת דחק,נשמר טוב בהקפאה….אם נשאר מה להקפיא.

השארת תגובה