פודהה נגד אורקה
קרב שני במאבק המתמשך בין הרצון לשמור על שלמות עולם המסעדנות, והרצון העז לדילול קלורי. הזירה הנבחרת, רחוב נחלת בנימין. האתגר לפצח את אורקה, ליהנות ולשרוד,ופודהה בכלל מאוד בעד אורקה. מצמד ההנזל ופרעצל המהבילות טעמתי כזרת, עדיין שיחוק מקורי ומדויק. (ופנטזיה רטובה מ-חמאה של פודהה בימי קדם) חלקתי עם רעייתי לבבות חסה בפיסטוק קלוי ווינגרט בלסמי, מתאים בדיוק. קארפצ'ו הדג עדין עם זרעי עגבניות פפריקה מתוקה, ושמן. לי קצת מלוח מידי, אולי בגלל מליחות הצלפים הפרוסים. ממול נהנו מאוד מהדה-קונסטרוקציה השרוייטמנית לטורטיה ומהרביולי החלמונאי.
בין המנות המשכתי ללגום אט אט מכוס היין הלבן (ריזלינג יבש 2005 , קארטהוייזרהופברג, גרמניה) . מה שחסר לי בשבועים וחצי האחרונים היה יין אדום וגם כאן "התפרעתי" עם כוס שיראז מספק של גרהאם בק 2003 מדרום אפריקה. (היינות נחלצו בתמורה ל-35 ₪ הבקבוק).
בעת ההמתנה לעיקריות קיבלנו צ'ופרון מהבית רבעוני פרוסיות (מלחם "צפוף" ) עם קרם כמהין מענג.
העיקריות היו מצוינות: מהחברים דגמתי מזלגון פילה אינטיאס עם ריזוטו מצוין, ושרימפ קטן (שהגיע עם המון חברים ותפ"א (שטוחים) מטוגנים במחבת בחמאה ופטרוזיליה, נראה משובח.
העיקרית שלי הייתה ממש תפורה על פודהיסט קיצוני: מוסר ים בגריל על חציל קלוי (ממש מתקתק ולא רק מבלסמי) עם רוטב יוגורט עדין, מנה מושלמת.
לקינוחים הגיעו לשולחן עוגת גבינה עם רוטב ורד הבר, עדינה וטעימה. לקחתי כחצי ציפורן. כן שלח הבית קרם קפה שגם הוא היה עדין ולא מתוק מידי. החברים גם הפעם כילו את זממם בקינוחים.
חתמנו באספרסו טעים ותה מנוענע.
כוחותינו שבו בשלום לבסיסם, ואמרו (מרחוק) לילה טוב למאזניים (המשקל האלקטרוני). (נסגרה)
יום שלישי, 08 בינואר 2008 בשעה 21:06
כל הכבוד לך שהצלחת להתאפק !