סלט פפאיה תאילנדי – בסגנון אישי
4-3 מנות
האמת שעד היום התעסקתי מעט מאוד עם פפאיה. וראו זה פלא – חיי המשפחה התנהלו למופת. אולם נזכרתי בסלט תאי חביב הדורש פפאיה ירוקה קשה ובוסרית, עת ראיתיה ירקרקה וקשוחה על המדף בפטריות כפר ויתקין. אפשר גם לומר שהיא קרצה לי, על כל 507 הגרם שלה ורצתה לבוא אלי הביתה, ומה שיהיה יהיה.
סכין השף לא הותירה לה סיכוי. באבחה אחת, ורבות שבאו אחריה, נחרצו בה מסלולים דקים. ומייד נגלפו בעזרת הקולפן לכדי שערות דקות (יחסית). לא פעולה שגרתית וקלה, אבל מה לא עושים למען הגיוון הקדוש? הופתעתי לגלות שהפפאיה היא לא סתם פרי, ובטח לא פרי ים, אולם למרות זאת כרסה מלאה "ביצי דגים" שחורות , אולי היא בכלל מהים השחור או הכספי…
כעת נכונו לשערות טיפול-ריכוך בסגנון מסג' תאילנדי, שכלל דריכה בכותש תפ"א (מועך פירה) . עוד זה דורך ומועך וכבר נמסך עליהן זה התחמיץ המעורבב :
- ש"ש כתושה (בעלי ומכתש) יחד עם חצי פלפל ירוק חריף וחצי כפית מלח
- 3 כפות רוטב דגים תאי (נאם פלה)
- 4 כפות מיץ ליים/לימון
- 4 כפות תחליף סוכר (אצלי WHEY LOW מארה"ב)
- זכאים ומי שיכול – סוכר דקלים, סוכר חום או סתם סוכר ייטיבו.
שערות הפפאיה ינוחו עתה במקרר שעתיים (אבל גם יותר אפשרי)
נוציא ונוסיף:
- 30 עגבניות שרי (תמר) חתוכות לרבעים.
- 4 כפות כוסברה קצוצה גס
- 3 כפות עירית קצוצה (למקטעים של כ-3 ס"מ)
- 100 גרם אפונה סינית/צרפתית חתוכה למעוינים
- 4 כפות נבטי מיקרו בזיליקום (אם כבר הייתם בכפר ויתקין, או רצועות בזיליקום)
לערבב עם השערות. לבזוק ממעל 30 גרם בוטנים קלויים קצוצים ולטרוף. שתבחר לה אם מי להתעסק!
רקעודשבוענותרלשלוחדירוג
לקרב על הקארפצ'ו – סביצ'ה נולד
יום שבת, 12 בינואר 2008 בשעה 23:48
מתכון מצוין הפפאיה הזה- מרזה בטרוף- כל כך הרבה קלוריות נשרפות להכין אותו כולל חתוך 30 (!) עגבניות שרי לרבעים !!!!
יום ראשון, 13 בינואר 2008 בשעה 7:36
אין מה לעשות, זה הרופאים אמרו לי שבלי פעילות גופנית נמרצת זה לא יעבוד.
אבל אם אין זמן וכוח אפשר גם 28 לחצי…
יום ראשון, 13 בינואר 2008 בשעה 11:38
והמסאג'…כמה שזה שורף קלוריות…
שאלה לי לגבי הממתיק,האם סוכרה דיאט , הוא קרוב משפחה של הWHEY LOW ??
יום ראשון, 13 בינואר 2008 בשעה 15:42
אינני יודע, אבל אם הוא ימתיק (בלי טעמי לוואי רבים מידי) אז יופי.
יום שני, 27 באפריל 2009 בשעה 17:51
עדיין לא הבנתי אם פפאיה ירוקה זה משהו נפרד מהפפאיה הכתומה או שמא זו פפאיה לא בשלה.
האם יש שתי פפאיות?? או אחת…
יום שני, 27 באפריל 2009 בשעה 20:09
זו פשוט פפאיה בוסר/לא בשלה/צעירה.
יש בשוק האיכרים מגדל פפאיות, אבל בפעם שאחרונה ששאלתי, כולן היו בשלות מידי.
האמת שטוב שנזכרת, כי בשבוע הבא אעשה עוד נסיון,
תודה.