סביצ'ה נולד -קארפצ'ו שרד

  דג נא ולא נד

   אצלך בפה או רק על יד? 

 

הריאלטי-בלוג הראשון של FOODHA יוצא לדרך, נושא פרסים יקרי ערך, עתירי טעם ודלי קלוריות.

לפניך פרסום בלעדי של רשימת 18 סוגי קארפצ'ו דג (ח"י)  משלל מרכיבים וטעמים ובמגוון סגנונות. נבקשך לא להבליג ולשלוח תגובה ובה 5 הקרפאצ'ואים -סביצ'ות שלטעמך 'מטעימים' לעלות לגמר. כל תשובות המגיבים ישוקללו, ורק 10 מתכונים נבחרים ימשיכו איתנו לשלבים הבאים. (תגובות יתקבלו עד ה-18 לינואר (חצות , ליל שבת,  י"א שבט) .

ומדוע כל כך כדאי להגיב ולהשתתף? בגלל הפרס הגדול – השתתפות (זוגית) בגמר המציאותי, על שולחנו של פודהה* בארוחת הגמר, בה יטעמו 5 הפיינאליסטים ויוכרע מיהו הקארפצ'ו הנולד 2008. הארוחה, תלווה ביינות לבנים משובחים, מותאמים לכל מנה ומנה.

תאריך ארוחת הגמר החגיגית יחול בדיוק עת יתפוגגו מפודהה ח"י קילוגרם, וביום בו ימלאו לו במז"ט 120 ! (קילו)

 *(על המשתתפים לשאת בעצמם בהוצאות הנסיעה לצפון תל אביב ).

מאגרב- שמן ארגן, צ'ומה, זרעי כמון, ראשאד, לימון כבוש.

שומשום קומפלט- 4 סוגי שומשום, שמן שומשום, טחינה, לימון, פטרוזיליה.

צ'יפופו- צ'יפוטל מעושן, פופקורן, שמן שומשום חם, מיקס עלי מיקרו, יוזו, קצח.

הוואי 5:0- אננס , מלח אדום מהוואי, שמן קוקוס, צ'יפוטל מעושן, נבטים.

מקסיקו סיטי אקספרס- חאלפניו , האבנרו, אבוקדו, כוסברה  עירית, ליים.

קו-סאמוי- נאם פלה, שמן בוטנים, שבבי קוקוס, כוסברה, פלפל חריף.

יוקוהאמה-, ואסבי, מירין, ג'ינג'ר, ׁ(גארי( סויה, יוזו, טוביקו ואסבי.

dsc01547s.jpg

נאפולי- שמן בזיליקום, אורגנו, עגבנייה מיובשת + שרי צהוב, שום מיובש, חומץ עגבנייה.

טופ קומבי (קארפצ'ו בלירה)- יוזו, שמן כמהין, פטריות כמהין, זעפרן, מלח הימלאיה.

מהודר- פומלו, קלמנטינה, ליים, קליפות לימון, שמ"ז, שאלוט.

בארבי- סלק  רימונים, שאלוט, שום אפוי, שמן אגוזים, פלפל שחור מסיישל.

אמסטרדם בכתום – מנגו, רוטב תפוז, קולי פלפל, צ'ילי/ שאטה, מלח שחור.

מחווה לביירות – זעתר, סומאק, לימון,  פסטו של פטרוזיליה, פלפל ירוק, צנובר ושמ"ז.

דלהישס – צ'אטני עגבניות, שמן בוטנים בתערובת מאסאלה, כוסברה, ליים.

מצב רוח עגבני – פרוסות שרי צהוב, שאלוט, עגבנית תמר אפויה, עגבנייה מיובשת, טבסקו שום, שמ"ז, כוסברה.

מוסיף המון -לימון, עירית לימונית, טימין לימוני, שמן זרעי ענבים, למון גראס, מלח מעושן.

תות הנח המון – קארפצ'ו תות,  בלסמי, שמן זית, בצל אדום ופלפל סצ'ואן.

צ'ירפאן -  חציל קלוי, פירורי בולגרית,עגבנייה, בצל ירוק , פלפל ירוק חריף, שמ"ז.

 

ומי הכי מתאים לגמר? ומה הכי טעים לך?

 יש לדרג 5 ולשלוח תגובה. מאוד פשוט.

כל אחד יכול!  מה זה כדאי!

 

*צילומים נוספים של מתמודדים (ללא בגדי ים וללא עור) יפורסמו בהמשך

21 תגובות to “סביצ'ה נולד -קארפצ'ו שרד”

  1. מאת taichili:

    הבוקר (מחר אולי תהיה בחירה שונה – או שלא),
    הבחירה שלי
    צ’יפופו
    מהודר
    דלהישס
    בארבי
    מקסיקו סיטי אקספרס

  2. מאת bigora:

    המון הצלחה! ירידה מהירה במאזניים.

    הוואי
    נאפולי
    בארבי
    ביירות
    צ'ירפאן

  3. מאת הצופה האופה:

    בתור חובב סב'יצות מושבע החביבים עליי ביותר נראים;
    צ'ירפאן-

    טופ קומבי- כמהין..ברור..
    דלהישס-

    יוקוהאםהאם-

    תות הנח המון- נשמע מגניב!!

    מקווה להיות בין הזוכים..
    הצופה האופה

  4. מאת פישונקה דה מיורקה:

    אצלנו במיורקה הטעם אקסלוסיבי , הבחירות שלנו:
    שומשום קומפלט
    טופ קומבי
    בארבי
    מהודר
    מקסיקו סיטי אקספרס
    מחכים בקוצר רוח לתוצאות ולחגיגות ה- 120 ..

  5. מאת גסטרו:

    קשה קשה ובכל זאת -
    אמסטרדם
    מהודר
    יוקוהאמה
    מקסיקו
    הוואי

    באיזה דג אתה משתמש ?
    מוכנה לשחד את חבר השופטים בתרומה למאיר השמן…ואני גם לא שותה הרבה יין.

  6. מאת foodha:

    הדג הנבחר יוחלט בהתאם למצאי בעת שלב הגמר.

    בשתי הדוגמאות המצולמות קארפצ'ו יוקוהאמה וסביצ'ה מצב רוח עגבני השתמשתי בפאלמידה לבנה.

    אנא המשיכי להתעדכן,
    תודה.

  7. מאת פיינשמקר:

    איך אפשר שלא להשתתף בתחרות עם פרסים כה מפתים?

    נבחריי (כולל נימוקים קצרים) הם:
    צ'יפופו – בגלל שאני מת על צי'פוטל
    מקסיקו סיטי אקספרס – בגלל שאבוקדו הולך יופי עם דג
    יוקוהאמה – כדי שהיפנים לא יתעצבנו
    מהודר – כי פרי הדר זה נהדר
    מחווה לביירות – כי צריך גם משהו מהאזור

  8. מאת תמרהינדי:

    עד 120! משתושג המטרה אפשר יהיה לברך "עד מאה כעשרים"…

    לטעמי חמשת הגדולים:
    צ'יפופו
    מהודר
    דלהישס
    מוסיף המון
    מקסיקו סיטי אקספרס

    בברכת "רד והצלח"!

  9. מאת שירה:

    בצלחה והגעה מהירה לקו המטרה….הראשון,בחרתי היא

    מאגרב…לא טעמתי עדין שמן ארגן,באמת הגיע הזמן
    יוקוהאמה…מזכיר לי את סושיסמבה
    דלהישס….ממש דלישס
    מצב רוח עגבני….ממש בא לי
    מקסיקו סיטי אקספרס…שילוב שיכול להיות רק בצלחת

  10. מאת המלאה הסקסית:

    הבחירה שלי היא
    יוקוהאמה – נשמע יפני אולי מקורב לסושי

    דלהישס – קרוב לדלהי למה?

    מצב רוח עגבני – מצב רוח תמיד טוב
    צ’יפופו מזכיר ציפס
    מהודר – משהו מיוחד
    בהצלחה בירידה מחכה כבר לזכייה
    עד לארוחה שבה אזכה.
    אולי נפגש? אפשר גם עם זוגתך שתחייה וגם עם אישי – משהו קטן ודגי?

  11. מאת הגרגרנית:

    הזוכים המאושרים הם:
    ציפופו
    מהודר
    מחווה לבירות
    מוסיף המון
    צ'ירפאן

    התיאבון כבר בעיצומו!!!

  12. מאת שרי:

    כל כך קשה לבחור
    הוואי
    בארבי
    מהודר
    צירפאן
    מוסיף המון

    מתחילה לחסוך לנסיעה לת"א :lol:

  13. מאת דובשנית:

    לאחר התלבטויות קשות, ה-5 שעולים לגמר הם:
    - הוואי
    - מקסיקו סיטי
    - תות הנח המון
    - בארבי
    - צ'ירפאן

  14. מאת האחים האכלנים:

    אוקיי…..
    היה קשה מאוד הכל נראה מעולה!

    אז ככה:
    1.יוקוהמה- נשמע תותחני
    2.מקסיקו סיטי אקספרס- כמו שכבר סיפרנו אחד מאיתנו אוהב אבוקדו…
    3.דלהישס-מעניין ומגרה
    4.צי'רפאן – נדמה לי שיש מקום זה….
    5.טופ קומבי-באמת זול (חחחח סתם)

    בהצלחה
    נ.ב
    ירידה רצינית, המשך כך!
    כולנו בעדך!!

    האחים האכלנים

  15. מאת אדון שוקו:

    הכל נראה טוב….חבל שצריך רק חמישה…
    קדימה לבחירה:

    - צי'פופו – גם שם יפה וגם נראה איכותי
    - יוקוהמה – סטייל אסיאתי, מגניב אותי
    - קו סאמוי – אקזוטי….ומעניין
    - שומשום קומפלט – משהו מיוחד נראה טוב…מחכה להגיע אלייך ולטעום ממנו…
    - מהודר – כל כך מהודר..ניסיתי  ויצא פ-י-צ-ו-ץ!

    בהצלחה
    בקרוב נתראה…
    אדון שוקו

  16. מאת פטיש השניצל:

    אז ככה:
    צ'יפופו
    מקסיקו סיטי
    נאפולי
    אמסטרדם
    מהודר

    אבל האמת – אני מוכן להתפשר.
    אגב – נראה לי רעיון מנצח למסעדת קונספט !
    קרפצ'יו, קאווה וריזלינג, אולי גם בירה.
    מחפש משקיעים?

  17. מאת foodha:

    אני בכלל כעת בפאזה של שף-יועץ. :lol:

    ואם אתה באמת מחפש יש לי קונספט מקביל (ומשיק) ואולי יותר מנצח!!!

  18. מאת טועמת:

    נבחרת החלומות שלי:

    הוואי 5:0
    מקסיקו סיטי אקספרס
    נאפולי
    תות הנח המון
    יוקוהאמה

    רד והצלח!

  19. מאת ליאור:

    נאלצתי לוותר על כמה דברים שנשמעו מעניינים מפאת סעיף כוסברה…

    בארבי
    אמסטרדם בכתום
    מחווה לבירות
    מהודר
    מוסיף המון

    רעיון מגניב

    ליאור.

  20. מאת קרמבולה:

    וחמשת הגדולים:
    יוקוהאמה
    טופ קומבי
    דלהישס
    מוסיף המון
    מקסיקו סיטי אקספרס

    מתחילה לחסוך לנסיעה לעיר הגדולה
    נראה שיהיה שמיח

  21. מאת ננה:

    :)
    ועכשיו, משהוסר האיום לשחד אותי בארוחה, :roll:
    הרי לפניך בחירתי, בלווית מחמאות מלוא החופן, מכל הלב.

    בארבי-
    בחירה ראשונה, ראויה לכל בלונדה מצויה, איך בכלל אפשר לבחור אחרת. הפרובוקציה המושלמת! הקרפצ'יו הזה אמור להיות יפיפה, ובכל מקרה זה הצבע שלי… :oops: סלק, במיוחד חי הוא שורש אדיר ומתוק, פלפל שחור הוא התבלין המועדף עלי בכל עת כמעט, בשאלוט יש שילוב של בצל ושום= אלופים, התבלינים של החיים… ושמן אגוזים במיוחד א.לוז , זו סאגה ל… לא חשוב, לא פה, בפעם אחרת.
    :P

    אמסטרדם בכתום-
    תראה… תבין… כתום זה צבע נהדר, חם. למרות שמנגו עונתו אחרת, השילוב שלו עם דג, פירות ים, וצ'ילי גורם לי לרייר במיידי. אז החלקלקות המתוקה של המנגו ועסיסו, רוטב תפוזי חמוצמתוק, (קולי פלפל.. איזה פלפל תשים? כתום?) צ'ילי ומלח שחור. אני עוצמת את העיניים ומפנטזת… שחור… כתום… אורנג'. אהה. משם באה ההשראה? :P

    מהודר-
    הבחירה השלישית. מתחייב. אולי אם היית בא בעונה אחרת הייתי גם בוחרת אחרת. אבל חורף עכשיו. העונה שלי. מתה על הדרים. וההתאמה לקרפצ'ו דג אולטימטיבית לי על הלשון.
    אפשר לחזק לי את זה עם 2-3 פרוסות דקיקות של קומקוואט למען ההידור המושלם ולחיזוק מריר.

    שומשום קומפלט-
    התלבטתי. מנחשת שיהיו שם השומשום הירוק, המלא, ה"ריק" הלבן והשחור. בירוק,אגב, יש צבע מאכל טטרזין, אבל אפילו אני בחטאי עצמתי עין תורנית-אורגנית ורכשתי כזה. הפנטזיה על איך זה יראה על סביצ'ה או קרפצ'ו לבנבן וטרי, היתה מעבר לכוחותי. אז נמחלת, אם תפצה אותי בקצת חריפות של שום במנה הזו.

    ואחרון חביב, לא היה קל לוותר על האחרים… תות הנח המון.
    נדמה לי שהחך, ובמיוחד הלשון לא ינוחו דווקא.. אולי, על זרי דפנה הם כן. שוב, לעונה, תות הוא פרי עונתי, בחורף, תמיד בא לי תות. השילוב של דג נא ופרי מתקתק משולב בחריפות הטריה אך מעודנת של הבצל האדום ונשכנות הסצ'ואן תהיה משהו מרתק, לספר עליו לעם ולאומה.

    זוהי החמישיה הפותחת שלי. זה לא שהאחרים לא ראויים, רק שהיו שם כמה באגים NO NO בשבילי. אני לא אוהבת בקרפצ'ו/סביצ'ה שלי את האינטרפרטציות הים תיכוניות או את הסחיבה למטבחי המזרחוק.

    סחתיין על הבלוג,
    ברכותי על היוזמה
    ובהצלחה בהשרה.

    ננה

השארת תגובה