ישוכלל סיר המצפון התאילנדי
קודם כל גילוי נאות. המתכון הוא תולדה של מתכון מ"וואלה", דיון בפורום האוכל של "אורט" שבו העליתי רעיון להשתמש בקארי אבקתי (הודי) בתוספת פלפל חריף במקרה ואין משחת קארי ירוק (תאילנדי.)זמינה.
כמי שעומד מאחורי הדברים שלו, ויותר מכך, שם בפיו את התוצאות. אני שמח להודות, אחרי שלא סמכתי רק על חיכי האישי, אלא קיבצתי עוד 5 בני משפחה מדרגה ראשונה לצורך שלב הניסוי בבני אדם, שההנחה שלי הייתה שגויה.
ממקום מושבי, כפודהה, אני מביט לקרביו של כל מתכון, במגמה לדלל את קלוריותיו, תוך ניסיון לשמור על איכויותיו הבסיסיות. במקרה זה נתגלתה עדיפות ברורה למתכון הבסיס שיובא להלן:
כדורי דג בחלב קוקוס, קארי ירוק ואפונה
- לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס+חצי כוס מים (או ציר דגים)
1 כף שטוחה קארי ירוק (אולי כף וחצי למי שאוהב טיפלה פיקנט)
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1 כוס אפונה קפואה, מופשרת עם קצת מים רותחים וטחונה למחית .
(הוספתי עוד חצי כוס אפונה טרייה מתקתקה משוק הכרמל וחצי כוס בצל ירוק קצוץ לעיבוי הרוטב 2-3 דקות לפני ההורדה מהאש וההגשה).
- לכדורים:
1/2 ק"ג דג ללא עצמות ועור
1 ביצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ. - אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2. מביאים לרתיחה עדינה את כל חומרי הרוטב חוץ מהאפונה. - 3. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומכניסים לרוטב המבעבע.
- 4. הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.
- 5. מוסיפים מחית אפונה, אפונה ובצל ירוק.
לכוננות ספיגה מוטב להתכונן מראש עם אורז לבן או לחם.
יום שבת, 19 בינואר 2008 בשעה 17:18
ואני תמיד שואלת- הדג טחון ? ובאיזה דג השתמשת הפעם ?
ולרוטב- קארי ירוק- איזה בדיוק ?
יכול להתאים לארוחה משפחתית אצלנו כשהצמחוני שאוכל דגים יעלה מהדרום.
יום שבת, 19 בינואר 2008 בשעה 18:28
טחון ביד בסכין לקוביות של 4-5 מ"מ. או במעבד בפולסים בעדינות. הדג היה הפעם מוסר ים. (גם באס ודניס ובורי יתאימו)
רוטב הקארי נקרא GREEN CURRY PASTE מתאילנד. מיובא ע"י מזרח ומערב. קופסת פלסטיק ירוקה ובתוכה שקית פוליאתילן עבה.
יום שבת, 19 בינואר 2008 בשעה 19:41
איך אומרים תודה בתאית ?
יום שבת, 19 בינואר 2008 בשעה 20:40
la brie ut