הצד השני של הסביצ'ה – מרק דגים
אם טרחנו ורכשנו פילה נאה של דג ים טרי, איך יסולח לנו אם לא נרקח מרק/ציר דגים מהראש והאדרה.
ולפיכך:
- 2 ראשים ואדרות של דגי ים. (אם יש ראשי שרימפס מה טוב)
- ראש סלרי קטן
- ראש שומר קטן או חצי (מגדול)
- בצל או פרסה
- ראש שום חצוי
- 2 עגבניות חצויות.
- חצי חופן פטרוזיליה (או שורש קלוף)
- חצי חופן כוסברה (לא חובה)
- כף מלח ים
- 20 גרגירי פלפל שחור שלמים
- סיר 5 ליטר מלא מים.
- חצי כפית זעפרן
מרתיח. מקטין למינימום, מבשל כשעה ללא כיסוי. שומר תוכן שימושי (בשר ראש ולחיי דג, שורש סלרי, וכל מה שאכיל בעיניכם) בצד. מסנן במסננת דקה את השאר כך שנותר נוזל נקי. שומר במיכל לפי צורך היעד, לעיתים מחלק למנות קטנות להקפאה כציר דגים.
*אפשר להוסיף 5 דקות לפני ההגשה קלמארי, שרימפס או פרי ים ראוי אחר.
אגב, מדוע נעצבה אישתו של הלוקוס?
פשוט כי היא לוקוסית…
יום שלישי, 22 בינואר 2008 בשעה 11:00
למה נעצבה ,היא לו קוסית אך טעימה מכל….לא להתעצב,יגרום לה לקמטים ביופי הפנימי,
סלט הפירות חגיגי מאוד.
יום שלישי, 22 בינואר 2008 בשעה 21:46
נאה דרשת!