אחושקשוקה אפויה עם ביצי שליו
4 מנות (בתצלום מנה אישית)
2 בצלים חתוכים ל-4.
2 כפות שמן זית.
2 שיני שום.
4-5 עגבניות תמר או 600 גרם שרי תמר או אחרות חתוכות.
פלפל ירוק חריף (ללא מחיצות לבנות ונטול גרעינים) לפי דח"ן*.
חצי כפית מלח + שפגט.
1 פלפל אדום מנוקה מגרעינים ומחיצות לבנות חתוך ל-4.
12 ביצי שליו או 4 ביצים.
4 כפות כוסברה +2 כפות פטרוזיליה.
קופ' רסק עגבניות קטנה (אורגני של הרדוף).
בתנור או טוסטר אובן על 180 מעלות להכניס את הירקות קצוצים,בתבנית ולכסות באלומינימום. אחרי חצי שעה לפתוח כיסוי להוסיף כוס-כוס וחצי מים, (שלא יתייבש לגמרי) לערבב ולהכניס,ללא כיסוי ראש, לעוד חצי שעה. להוציא לרגע.
לשבור בעדינות את ביצוניות הפרס לתוך כלי, ועם כפית לחפור בעגבניות להניח בקן שנוצר את ביצת השליו, וכך לקנן את כל הביצים ב"סל" אחד. להכניס לתנור לעוד 5 דקות. (או בהתאם לדרגת העשייה הרצויה).
הצעת הגשה- פרוסות לחם אחיד טרי ויוגורט באפלו (ביצרון) % 1.5
אצלי בבית לא משתגעים על שקשוקה. ולפיכך נהגתי לשקשק רק פעם פעמיים בשנה (בעשור האחרון).
לדעת חבורת מטיבי הלסת שלי זו הייתה הטובה ביותר אי פעם, על אף נטייתה האנורקטית, וליקקו את הצלחות עד טיפת העגבנייה האחרונה.
יום חמישי, 03 בינואר 2008 בשעה 17:46
הרעיון עם ביצי הסלב (נו, בסדר זו לא העונה, שליו) ממש משפר את עניין השקשוקה…
ניסינו, יצא נהדר!
הורדנו את הבצל והפלפל אבל יצא מדהים!
מחכים בקוצר רוח ובטן רעבה לעוד מתכונים טעימים ואיכותיים,
האחים האכלנים
יום חמישי, 03 בינואר 2008 בשעה 18:03
תודה נשמה,
הורדת לי דמעות עם הסלב…
לזה אפילו המוח המתועתע שלי עוד לא הגיע