צ'יפוטל יוזו ואינטיאס יצאו לטיול
(כ-4 מנות)
400 גר' אינטיאס טרי בקוביות של כחצי ס"מ. (או כל דג המתאים לסושי/סביצ'ה)
1/2 סלק מבושל (20 דקות) ומפומפם* גס.
2-3 עגבניות שרי אפויות וקצוצות.
2 כפות כוסברה קצוצה+כף עלים שלמים.
2-3 שאלוט קצוצים דק.
כפית לימון כבוש וכתוש.
כף-שתיים עירית קצוצה.כפית צ'יפוטל מעושן קצוץ (נרכש בקופסת שימורים קטנה, בייבוא טרז פזוס-פיטנגו-דווידוב)
גם פלפל חריף-צ'ילי אחר יעשה את העבודה, הכמות על פי הדח"ן**
מלח אטלנטי או משובח אחר כתוש מעט.
5-6 כפות של מיץ לימון-ליים-יוזו, ניתן לערבב בין הסוגים לפי המצוי והעונתי.
לארגן הכול בצורה יפה, לערבב עם הלימון ממש לפני ההגשה.
(גם אם חסר מרכיב או שניים אפשר להחליף או להחסיר)
# אין לפסול מזכאים אפשרות ללוות את הטרטר בפרוסות טריות של לחם לספיגת המיץ הסגול החמוץ עם הנקודות הירוקות… (אל חשש דני דין לא יגיע)
* מגורד בפומפייה
** דרגת חריפות נדרשת/נסבלת
יום חמישי, 27 בדצמבר 2007 בשעה 14:58
ניסינו את הצ'יפוטל…
יצא נהדר, פשוט חגיגה לפה, שלל טעמים במנה אחת קלה להכנה.
פשוט תענוג
ננסה עוד מתכונים שלך…
בהצלחה בדיאטה…
האחים האכלנים!