פונדו ארטישוק
טוב, לא בדיוק פונדו, אבל ארוחה מתמרכזת, בה יש לסועדים מכנה משותף. במקרה שלנו שניים; מטבל היוגורט וקערת האשפה (כלבוייניק למי שזוכר). מנהג חביב מבית אמא ואבא שהופס ועבר דור.
הארטישוק (כאחד וחצי לסועד) נשטף היטב במים, אני מסיר כרבע מהפרח העליון (ונפרד ממרבית השפיצים) מסיר את העלים(המרירים) מהגבעול וחותך (3-4 ס"מ) מקצהו התחתון. כל הארטישוקים יחד עם חצי לימון חתוך לשניים בסיר גדול עם מים לרתיחה, הקטנה, ביעבוע של כ-40 דקות ומוכן. אם חלק מהארטישוקים צפים, יש לסובב אותם כך שיתבשלו מכל הצדדים. הארטישוק צריך להיות מבושל אך לא מסמורטט, אם הגבעול נשמט, סימן שבפעם הבאה צריך על אש קטנה יותר…)
בינתיים, בקערית אני שם כ-250 – 300 מ"ל יוגורט משובח (% 4-5 שומן) למשל "גבינות השומרון", "הר-הרוח" (הימלפרב- נטף), יוגורמה של "בית יצחק" או יוגורט באפלו של "ביצרון". לכך אני מוסיף:
כפית חרדל גדושה
מיץ מחצי לימון קטן
3- 4 כפות שמיר קצוץ
שם שום כתושה
טיפה מלח
מערבבים היטב. מחלקים את הארטישוקים ובערב הזה כולנו מטבילין את העלים, נושכין את הקצה האכיל, משליכין וחוזרין חלילה.
שיא הערב הוא מפתח "הלב". אוחזין בגבעול מסירין את העלים הפנימיים עם הקוצים והשערות, עדיף עם סכין או כפית, ואז ממלאין את הלב ברוטב היוגורט וחותמין במספר נגיסות משובחות ביותר.
יום חמישי, 27 בדצמבר 2007 בשעה 11:37
גם דל קלוריות וגם מעורר תאבון , נפלא!